Dubai İslam Bankası Türkiye ile ilgileniyor

Yayınlama: 30.01.2023 17:43:00 Güncelleme: 01.08.2025 22:15:07

Dubai İslam Bankası CEO'su Adnan Chilwan, bankanın Türkiye'deki potansiyel dijital anlaşmalarla ilgilendiğini açıkladı

Dubai İslam Bankası Türkiye ile ilgileniyor

Dubai İslam Bankası CEO'su Adnan Chilwan, Bloomberg TV'ye verdiği röportajda, Türkiye'deki potansiyel dijital anlaşmalarla ilgilendiğini söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki pazar payını genişletmeye odaklandıklarını ve genişleme için Pakistan, Endonezya ve Kenya olmak üzere 3 ana ülkeye odaklandıklarını açıkladı.

“2023'ün iyi kazançlarla dolu bir yıl olmasını bekliyoruz.” diyen Chilwan, bankanın aktif kalitesinin endişe verici olmadığını ve potansiyel şoklardan iyi korunduğunu belirtti.

BAE'nin en büyük İslam bankası olan Dubai İslam Bankası’nın 31 Aralık 2022 tarihinde sona eren döneme ait finansal sonuçlarına göre, banka yıllık yüzde 26 artışla 5,6 milyar AED'lik rekor kıran yıllık net kâr elde etti. Şirketin toplam geliri de yıllık bazda yüzde 20 artışla 14 milyar AED'ye yükseldi.

Bankanın geçen yılın aynı döneminde 4.406 milyon AED olan grup net kârı yıllık bazda yüzde 26'lık önemli bir artışla 5.552 milyon AED'ye ulaştı. Şirketin net finansman ve sukuk yatırımları da yıllık bazda yüzde 5 artarak 238 milyar AED'ye ulaştı.