Dünyanın en yeşil kulübüne kahve çekirdeğinden forma

Yayınlama: 03.03.2021 15:27:00 Güncelleme: 07.04.2021 18:07:51

FIFA'Nın dünyanın en yeşil futbol kulübü olarak kabul ettiği Forest Green Rovers, bambudan yapılma tişörtlerini artık kahve çekirdeklerinden yapılma olanlarla değiştirecek

Dünyanın en yeşil kulübüne kahve çekirdeğinden forma
Bir İngiliz futbol kulübü, geri dönüştürülmüş kahve çekirdeği atıklarından yapılan bir kiti deniyor.

Forest Green Rovers, sürdürülebilirliği kulübün ahlakının merkezine koyan 'yeşil enerji' girişimcisi Dale Vince'e ait.

Kulüp tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışıyor, tüm maç günü yiyecekleri vegan, organik sahaları elektrikli çim biçme makineleri ve geri dönüştürülmüş su ile korunuyor.

FIFA, onları “dünyanın en yeşil futbol kulübü” olarak tanıyor.

Vince, "Modern spor forması için varsayılanın % 100 plastik olduğunu öğrendikten sonra, PlayerLayer ile birlikte çalışarak formalar için daha sürdürülebilir malzemeler aradık" diyor.

Önce bambu formalar ürettiklerini söyleyen Vince ardından daha sürdürülebilir versiyonlar aradıklarını ve birkaç ay önce kahveden yapılabilen formalara ulaştıklarını belirtiyor.

Rovers, FIFA tarafından “dünyanın en yeşil futbol kulübü” olarak tanınıyor ve Birleşmiş Milletler İklim Eylemi için Spor girişimi şampiyonu Vince ile daha fazla kulübün daha fazla sürdürülebilirliğe doğru ilerleyeceğini umuyor.

Vince, 2011'de başkan olduğundan beri, kulübün ahlakının merkezine sürdürülebilirliği koydu. Tüm maç günü yiyecekleri vegan, Innocent New Lawn arazisindeki saha organik ve elektrikli çim biçme makineleri ile biçiliyor. Geri dönüştürülmüş suyla sulanıyor ve kulüp % 100 yenilenebilir enerjiyle çalışıyor.

Vince'in asıl büyük projesi çevre dostu tamamen ahşap bir stadyum ve bir elektrikli ekip otobüsü de sırada.

Vince, üç fincan fasulye atığı ve beş plastik şişeden oluşan formalarla oynamanın, Forest Green oyuncularına rekabet avantajı da sağlayabileceği inancında, çünkü laboratuvar testleri bu formaların daha hafif ve daha nefes alabilir olduğunu gösteriyor.

Ve bunun giyim sektöründe de israf konusunda farkındalık yaratacağına inanıyor Vince.

Vince, "Bu gömlekler daha sürdürülebilir çünkü bambu yenilenebilir ve daha fazla büyüyebilirken, kahve atık bir ürün ve formalar tamamen geri dönüştürülebilecek" diyor.