El Salvador Devlet Başkanı'ndan Bitcoin kehanetleri

Yayınlama: 02.01.2022 12:48:00 Güncelleme: 02.01.2022 12:44:56

Dünyada ilk kez Bitcoin'i yasal birimi olarak kabul edip tarihe geçen Bukele, iki ülkenin da El Salvador'u izleyeceğini, Bitcoin fiyatının ise artık altı hanelilere çıkacağını öngördü

El Salvador Devlet Başkanı'ndan Bitcoin kehanetleri
Geçen yıl bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul eden ilk Başkan olarak tarihe geçen Nayib Bukele, 2022'de iki ülkenin daha bu örneği izleyeceğine inanıyor. Ek olarak, BTC için 2022'de 100 bin dolarlık bir fiyat öngörüyor.

El Salvador'un, 2021'de varlığın yasal para birimi kabul edilmesi için oy verdiği BTC'nin benimsenmesi açısından en açık ülke olduğunu söylemek doğru olur.
Bu tarihi hamlenin ardından, ülke ve Bitcoin yanlısı Başkan, fiyat düşüşleri sırasında daha fazla BTC biriktirmeye ve gelirlerini de okullar ve hastaneler inşa etmek için kullanmaya devam etti.

BITCOIN ŞEHİR GELİYOR
İngiltere Merkez Bankası ve IMF gibi geleneksel finans kuruluşlarından gelen yoğun eleştirilere rağmen, Bukele geri adım atmadı . Tam tersi, o ve kripto para biriminin sayısız savunucusu, El Salvador'da bir Bitcoin Şehri inşa etme niyetlerini özetledi.

2022'de Bitcoin için tahminlerden biri, şehrin inşaatının bu yıl başlayacağını içeriyor.

Ayrıca, iki ülkenin daha El Salvador'un yolunu izleyeceğine ve BTC'yi yasal ihale olarak kabul edeceğine inanıyor.

Bukele, yıllık Bitcoin Konferansında olası büyük bir sürprizin ana hatlarını da çizdi. Bu da akıllara 2021'de El Salvador'un bu etkinlik sırasında BTC'yi benimseme planlarını açıkladığı gibi bir sürpriz getirdi.

Bukele, BTC'ye ve tüm kripto endüstrisine nasıl yaklaşılacağı ile uğraşmaya devam ederken, bitcoin'in “bu yıl ABD seçimlerinde büyük bir seçim sorunu” haline geldiğini düşünüyor.

Fiyat hareketi açısından, El Salvador'un lideri, bitcoin'in sonunda 100.000 dolara dokunarak altı haneli bir bölgeye gireceğini söyledi.