Elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni dönem

Yayınlama: 08.05.2024 16:15:00 Güncelleme: 08.05.2024 16:31:02

ABD merkezli Bloomberg, Türkiye'de doğalgaz ve elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir çalışma üzerinde çalışıldığını açıkladı. İsmi açıklanmayan bir yetkili, hükümetin düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını ve uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamına geleceğini söyledi

Elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni dönem

Mayıs ayı ile birlikte 2023 yılı Nisan ayında başlatılan ve yaklaşık 25 metreküpe denk gelen bedava doğalgaz desteği sona erdi.

Doğalgaz ve elektrik fatularına zam gelip gelmeyeceği merak edilirken ABD merkezli Bloomberg, çarpıcı iddiayı duyurdu.

Habere göre, gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışılıyor.

Bloomberg'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir süredir bu plan üzerinde çalıştığını iddia etti.

Yetkili, hükümetin düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını ve uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamına geleceğini belirtti.

EPDK'nın belirlediği sabit elektrik birim fiyatı iş yerleri için 4.4516 TL, meskenler (ev) için 1.73 TL'dir. Serbest piyasada elektrik birim fiyatı ise % 0.5 oranında daha ucuz.