Elon Musk 100 milyon dolar ödüllü bir yarışma başlattı! İşte katılma koşulları

Yayınlama: 26.04.2021 18:44:00 Güncelleme: 26.04.2021 18:55:38

Musk, dünyayı kurtaracak projeyi arıyor. Yarışmayı kazananlara toplam 100 milyon dolar ödül dağıtılacak

Elon Musk 100 milyon dolar ödüllü bir yarışma başlattı! İşte katılma koşulları
Perşembe günü, SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, 100 milyon dolarlık bir Karbon Giderimi yarışması başlattığını duyurdu.

Yarışma, dünyanın dört bir yanındaki yenilikçileri, "karbondioksiti doğrudan atmosferden veya okyanuslardan çekip sürdürülebilir bir şekilde ayırabilen" büyük ölçekli bir proje geliştirmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Dört yıllık yarışmanın duyurusu, Dünya Günü olan Perşembe günü özellikle duyuruldu. 

Kazanmak için ekiplerin, projelerinin yılda en az 1.000 ton karbondioksiti ortadan kaldırabileceğini kanıtlamalı, maliyetlerini "yılda 1 milyon ton ölçeğinde" modellemeli ve "gelecekte yılda bir gigaton ölçeğine ulaşmanın bir yolunu göstermeleri gerekiyor." Musk ve Musk Vakfı tarafından finanse edilen yarışma, herhangi bir karbon negatif çözümün mümkün olduğu iddiası taşıyor. 

Yarışmanın ilk yılı içinde, jüri başvuruları inceleyecek ve her biri 1 milyon dolara kadar olan 15 ödül verecek. Dört yılın ardından, jüri büyük ödülü kazanacak ve 50 milyon dolar kazanacak olan galibi belirleyecek. Ayrıca sonraki 3 yarışmacı da 30'ar milyon dolar alacak. 

Yarışmaya katılmak için bu linke tıklamanız yeterli. Fakat eğer Küba, İran, Kuzey Kore, Sudan, Suriye, Ukrayna'nın Kırım Bölgesi'nde veya yasalarca başka şekilde yasaklanmış yerlerde bulunuyorsanız veya birincil ikametgahınız buralardaysa hiç zahmet etmeyin. Bu kişi ve tüzel kişilerin başvuruları kabule edilmiyor. Yani görünen o ki, bu bölgelerde bulunan yenilikçilerin dünyayı kurtarmaya hakkı yok.