Elon Musk, Twitter çalışanlarına ültimatom verdi

Yayınlama: 16.11.2022 17:09:00 Güncelleme: 16.11.2022 17:28:48

Elon Musk, Twitter’a getirdiği mavi tik kararının askıya alınmasının ardından, çalışanlara uzun süre boyunca yüksek tempoda çalışmaları, aksi takdirde tazminatlarını alarak ayrılmaları gerektiğini bildirdi

Elon Musk, Twitter çalışanlarına ültimatom verdi

Elon Musk’ın, Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın almasının ve şirketin CEO’su olmasının ardından platforma getirdiği ilk yenilik, mavi tik'in ayda 8 dolara satılacak olan Blue aboneliğine dahil edilmesiydi. Fakat çok sayıda sahte hesabın marka ve kişileri taklit etmeye başlamasının ardından bu değişiklik, 29 Kasım’a kadar askıya alındı.

Mavi tik'li aboneliğin askıya alınmasının ardından şirketin çalışanları Musk'tan “Twitter’ın önümüzdeki döneminde uzun süre boyunca yüksek tempoda çalışılması gerekecek. Sadece olağanüstü performans geçer not alacak. Yeni Twitter’ın parçası olmak istediğinize eminseniz, aşağıdaki linkte 'evet'e tıklayın” ifadesini içeren bir e-posta aldı. Aksi yönde karar verenlere ise üç ay boyunca tazminat ödeneceği bildirildi.

Çalışanlarının yarısı işten çıkarılan ve uzaktan çalışanlara ofiste çalışma zorunluluğu getirilen şirkette, bu e-postanın daha fazla karmaşaya yol açacağı düşünülüyor.

YENİ ABONELİK MODELİ REKLAM GELİRİNİ BALTALIYOR

Twitter’ın karşılaştığı başka bir sorun ise, Blue aboneliği sahiplerinin çoğunun Twitter’da daha fazla zaman geçiren kullanıcılar olması. Blue aboneliğinin özelliklerinden biri, kullanıcının daha az reklam görmesi, bu da platformda daha uzun zaman geçiren kullanıcılara daha az reklam gösterileceği anlamına geliyor. Fakat bir kullanıcı platformda ne kadar uzun zaman geçirirse, platforma o kadar daha fazla reklam geliri sağlıyor. Hesaplamalara göre, Twitter’da en çok zaman geçiren kullanıcıların sağladığı reklam gelirini karşılamak için, abonelik fiyatının 8 yerine 44 dolar olması gerekiyor.

Platformu günlük olarak yaklaşık 250 milyon kişi kullanmasına rağmen, sadece 150 bin kişinin Blue abonesi olduğu bildiriliyor. Bu sayı, yıllık 14.4 milyon dolar gelir sağlarken, şirketin yaklaşık 1 milyar dolar borcu olduğu tahmin ediliyor. Şirketin yeni bir gelir kaynağı bulması gerektiği ifade ediliyor.

BİRÇOK ŞİRKET TWITTER’DA REKLAM VERMEYİ DURDURDU

Musk’ın şirketi satın alması ve CEO olmasının ardından, birçok şirketin platformda reklam vermeyi durdurduğu bildiriliyor. İlaç şirketi Eli Lilly’yi taklit eden bir hesap nedeniyle, şirketin platformda reklam vermeyi durdurmasının, platformu milyonlarca dolar kayba uğrattığı düşünülüyor. General Motors, Volkswagen ve General Mills gibi diğer şirketlerin de platformda reklam vermeyi durdurduğu belirtiliyor.