Elvan: Kripto paralarla ilgili çok fazla kaygılarımız var

Yayınlama: 16.03.2021 17:00:00 Güncelleme: 07.04.2021 10:16:36

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, teknolojik altyapı için Ar-Ge projesi yürütüldüğüne; yasal altyapı için de hazırlıkların yapıldığına dikkat çekti

Elvan: Kripto paralarla ilgili çok fazla kaygılarımız var
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kripto paralarla ilgili çok fazla kaygılarının bulunduğunu ve dijital para ile kriptonun karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Merkez Bankası’nın dijital para konusunda çalışma yaptığını belirten Elvan, teknolojik altyapı için Ar-Ge projesi yürütüldüğüne; yasal altyapı için de hazırlıkların yapıldığına dikkat çekti.

Ekonomi reform paketinin detaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Elvan, bankacılık sektörünün aktif kalitesinin artırılmasını son derece önemsediklerini, Fiyat İstikrarı Komitesi’nin ana amacının enflasyon üzerinde risk oluşturan arz şoklarına karşı çözüm önerileri oluşturulması olduğunu da ifade etti.

Hem ulusal hem de uluslararası yatırımcılar açısından öngörülebilirlik ve şeffaflığın önemine vurgu yapan Elvan, bu konudaki hassasiyetin sonuna kadar sürdürüleceğini, kamu alım ihalelerinde denetimi güçlendirip şeffaflığı artıracaklarını, sektörel Kamu Alımları Kanunu'nun çıkarılacağını belirtti.

İstihdam teşvikinde sadeleştirmeye gidileceğini ve ilave istihdama 500 bin liraya kadar destek sağlanacağını söyleyen Elvan, vergi denetiminin tamamıyla elektronik ortamda yapılması yönünde çalışmaların devam ettiğini de ekledi.