Elektrikli otomobillerin menzil savaşları!

Yayınlama: 03.05.2021 03:52:00 Güncelleme: 03.05.2021 05:38:21

Tesla Model 3'ün 614 km'lik batarya menziline yaklaşabilmek için dünya devleri hararetli bir çalışma içerisinde

Elektrikli otomobillerin menzil savaşları!

Elektrikli araçlar ile ilgili satış beklentileri astronomik seviyelere ulaşırken öte yandan bu tür araçların kullanıcı tarafındaki cazibesini artıracak menzil sorununu çözmek için de büyük yatırımlar yapılıyor. Elon Musk, Tesla'nın Model Y'sinin gelecek yıl dünyanın en çok satan otomobili olacağı iddiasında. Devletlerin karbon salımını azaltmak için verdiği teşvikler, giderek katılaşan emisyon tedbirleri bu talebi desteklerken tüketici tarafında ise kriterler bambaşka: Modellerin görünüşü, fiyatı, bataryalarının şarj süresi gibi. Fakat elektrikli otomobil üreticileri tüm bunların ötesinde bir otomobil alıcısının eğerli yeterli menzili yoksa elektrikli otomobil alma kararı vermeyeceğini kesin olarak kabul ediyor.

Bu nedenle de sektörde dev firmalar önceliğini elektrikli otomobillerin menzillerini artırmaya vermiş durumda. Burada da tartışmasız bir şekilde Tesla sektörün öncülüğünü yapıyor.

Hücre kimyasalındaki teknolojik yeniliklerle artık bazı elektrikli otomobil model içten yanmalı yani bildiğimiz anlamda dizel veya benzinli rakipleriyle yarışabilecek menzil seviyelerine ulaştı.

İşte elektrikli otomobillerin menzillerinde son durum: