Epic Games'in ücretsiz oyunlarda kaybı açıklandı. Çok da değilmiş!

Yayınlama: 04.05.2021 23:37:00 Güncelleme: 04.05.2021 23:52:27

Steam ile rekabet edebilmek için ücretsiz oyun yarışına katılan Epic Games'in bu dönemdeki yatırımını cirosuyla, elde ettiği yeni kullanıcı sayısıyla ve karıyla analiz ettik. Sonuç: Oldukça karlı bir yatırım

Epic Games'in ücretsiz oyunlarda kaybı açıklandı. Çok da değilmiş!
Steam'in ölümcül rekabetiyle başa çıkabilmek için kendisi de ücretsiz oyun sunan Epic Games'in bu oyunları ücretsiz sunması sonucu kaybettiği para belli oldu. Bilginin kaynağı ise Apple ve Epic Games arasındaki davadan sızan bir liste. 

Sızan belgeye göre Epic Games, 14 Aralık 2018 tarihinden 26 Eylül 2019 tarihine kadar verdiği ücretsiz oyunlar için toplamda 11.5 milyon dolar para harcamış. 

Bu 9 aylık süreçte Epic Games'in en çok para harcadığı oyun Batman Arkham serisi ve toplamda 1.5 milyon dolar harcamış. Batman Arkham serisinin ücretsiz verildiği hafta ise 613.912 kişi Epic Games'e kayıt yaptırmış. En çok para harcadığı ikinci oyun ise Subnautica. Ona da 1.4 milyon dolar harcamış ve o hafta 804.052 kişi Epic Games'e kayıt yaptırmış.

Sanki çok ciddi bir yatırımmış gibi görünen bu rakamlar, Epic Games'in toplam cirosundan birazdan bahsettiğimizde sizce ne kadar anlamsızlaşacak ve devede kulak kalacak, Epic Games bu yatırımın karşılığında nasıl bir getiri sağlamış olacak birlikte bakalım. Hazırsanız resmi bilanço verilerini yazalım.
Epic Games'in bahsi geçen 2019 yılında toplam cirosu 4.2 milyar dolar. Yani bedava oyunlar nedeniyle Epic Games'İn kaybı olan paranın cirosuna oranı sadece binde 2.7.
Şirketin vergi öncesi karı ise aynı dönemde 720 milyon dolardı. Yani ücretsiz oyun yatırımının vergi öncesi kara oranı bile yüzde 1.6 anca ediyor. Bu dönemde Epic Games'e kayıt yaptıran kişi sayısı ise 4 milyon 924 bin 213 kişi. Bu da aslında Epic Games'in her bir yeni kullanıcı için 2.33 dolar harcadığını gösteriyor. Ki bu günümüz dijital reklam pazarında bile bedava denilebilecek bir maliyet. Oyun çevrelerinin bu rakamın büyüklüğünü anlata anlata bitirememesi ise gerçekten şaşırtıcı. 

İşte hafta hafta Epic Games'in ücretsiz oyunları, harcadığı para ve elde ettiği yeni kullanıcı sayısı: