Ericsson, Vonage’ı resmen satın aldı

Yayınlama: 09.08.2022 12:17:00 Güncelleme: 09.08.2022 15:49:26

Ericsson, mobil şebeke iş kolunu büyütme stratejisi kapsamında Amerikan telekomünikasyon şirketi Vonage’ı satın aldı

Ericsson, Vonage’ı resmen satın aldı
Ericsson, Amerikan telekomünikasyon şirketi Vonage’ı satın alma sürecini tamamladı. Bu satın alma sayesinde Ericsson, Hizmet Olarak İletişim Platformu (CPaaS - Communications Platform as a Service), UCaaS ve CCaaS’ı da içeren bir iletişim çözümleri paketi için ihtiyaç duyulan güçlü yapı taşlarına erişim sağlıyor.

Ericsson, Vonage’ın CPaaS hizmetlerinden yararlanarak gelişmiş 5G ağlarının sunduğu özelliklerin kullanım, tüketim ve ödeme biçimlerini tümüyle değiştirmeyi hedefliyor. Açık Uygulama Programı Arayüzleri aracılığıyla, Vonage'ın 1 milyondan fazla yazılım geliştiricisi de dahil olmak üzere, küresel geliştirici topluluğuna, 4G ve 5G ağ özelliklerine kolay erişim sağlama olanağı tanınıyor.

Ericsson, Vonage’ın UCaaS ve CCaaS çözümlerine yönelik Ar-Ge yatırımlarını artırmayı ve bu çözümleri CSP’lere sunmayı amaçlıyor. Ericsson mevcut müşterilerinin bu çözümleri kendi markaları altında piyasaya sürmelerini sağlayarak büyümeyi hızlandırmayı hedefliyor. Ericsson’un küçük ve orta büyüklükteki işletmelere yönelik mevcut iletişim hizmetlerine dahil edilecek Vonage UCaaS ve CCaaS çözümleri, şirketin hem CSP'lere hem de işletmelere sağladığı hizmetlere önemli bir katkıda bulunuyor.