Eski FED Başkanı sert konuştu: Bitcoin paranın yerini alamaz

Yayınlama: 17.05.2022 15:44:00 Güncelleme: 17.05.2022 18:50:02

Eski FED başkanı Ben Bernanke: Bitcoin çok pahalı ve bunu yapmak için çok uygunsuz olduğundan kimse Bitcoin ile yiyecek satın alamaz

Eski FED Başkanı sert konuştu: Bitcoin paranın yerini alamaz

Eski FED başkanı Ben Bernanke, yaptığı açıklamada, Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimleri hakkında görüşünü paylaştı. 2006 yılından 2014 yılına kadar ABD Merkez Bankası’nın iki dönem başkanlığını yapmış ekonomist olan Bernanke, FED başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca FED’in 2000’lerin sonundaki mali krize olan tepkisini denetlemişti. 

Bernanke açıklamasında Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin değerlerinin dakikadan dakikaya değiştiğini söyleyerek, “ Spekülatif bir varlık olarak başarılı oldular. İtibari paranın yerine geçmeyi planlayan kripto para birimleri bu anlamda başarılı olamadı” ifadesini kullandı.

Eski FED başkanı Bernanke açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: 

Bitcoin fiat paranın yerini alsaydı, yiyeceklerini satın almak için Bitcoin’lerinizi kullanabilirdiniz. Bitcoin çok pahalı ve bunu yapmak için çok uygunsuz olduğundan kimse Bitcoin ile yiyecek satın alamaz. Üstelik tüm bunlar temel bir ihtiyaç. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatları günden güne radikal olarak değişiyor. Bu nedenle kripto para birimlerde bir istikrar da yok. Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerinin ana kullanımı çoğunlukla illegal işler. Bu nedenle gelecekte Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin alternatif para biçimi olacağını düşünmüyorum. (BTC)