EXE neden yükseliyor? 8X8 Protocol nedir?

Yayınlama: 18.08.2021 16:05:00 Güncelleme: 18.08.2021 17:13:17

Bugün yükselen kripto paralar arasında EXE coin yani 8X8 Protocol öne çıkıyor. EXE neden yükseliyor sorusunun cevabı ise içinde bulunduğumuz haftanın özelliğinde gizli

EXE neden yükseliyor? 8X8 Protocol nedir?
Kripto para yatırımcıları için bugün genel olarak çok iyi bir gün sayılmaz. Bitcoin sert bir düzeltme trendinde. Fakat bazı coinlere yatırım yapanlar arkasına yaslanmış bu huzursuz günün tadını çıkarıyor. EXE coin yani 8X8 Protocol de en fazla değer kazanan coinler arasında yer alıyor.

Peki EXE coin neden yükseliyor?

8X8 Protocol takımı yaptığı duyuruda 1. ger satın alma programını başlattığını açıkladı. Bu satın alma programı 13 Ağustos-20 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak. Bu ilk satın alma programı 31 Ağustos 2022'ye kadar 8X8 Protokol takımı tarafından gerçekleştirilecek olan toplam 3 satın alma programının ilk ayağı. 1. EXE satın alma programı için Fon'un satın alma adresi de ilan edildi. Hal böyle olunca geri satın alma takviminin son üç gününde EXE tahtasında azaln sirkülasyona ve talebe bağlı olarak yükselişler yaşanıyor.

EXE NEDİR? 8X8 PROTOCOL HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY VE EXE WHITE PAPER
Gerçek dünya ile blockchaini birbirine bağlama ve geliştirme iddiasıyla yola çıkan 8X8 Protocol ekibi, referans, stake ve ödül programları da dahil olmak üzere DAPP aktivasyonunu teşvik etmek için çeşitli işlevlerle gerçek ekonomik değer üretmek için optimize edilmiş projeler geliştirmek ve bu konuda hizmet vermek planında.

2019 yılının ilk çeyreğinde yol haritasındaki hedefleri gerçekleştirmeye başlayan 8X8 Protocol, bağış toplama tabanlı bir platform.
Proje için gerekli kaynakları sağlamak için EXE jetonlarına odaklanarak gelecekteki ekonomik faydalardan değer elde ediyor.
Team 8'in ittifak projesi olan 8 takımdan oluştuğu için de ismi 8X8 Protocol.

EXE COIN NEDİR? NE KADAR EXE İHRAÇ EDİLDİ?
Geliştiriciler arasında fikir birliğine varılmasına yardımcı olacak jetona verilen isim.
Toplam ihraç miktarı 880 milyon adet ve bunların bir kısmı şu anda dolaşımda.

8X8 Protocol'un stakeholderı ISOFT Partners N.V.

8X8 Protocol'deki ekip üyesi 8 kimler?

1- Alliance X
2- NDel (Network Delight)
3- Num3ers (Numbers Corporation)
4- PlayerOne
5- Wizlab
6- İsmi saklı
7- İsmi saklı
8- İsmi saklı


EXE TOKEN EKONOMİSİ (TOKENOMİKS)

1. Kum Saati: Yerelleşmeye Bağlı Ekosistem.
8X8 Protokolü adındaki 8 rakamı, kum saatini sembolize eder.
Aslında bu sembol 8X8 Protokolünün nasıl gerçekleştireceğini de gösteriz.
Kum saati prensibinde, üst kısımdaki kum orta bölmedeki dar boyundan geçmeye devam ediyor ve alt bölmenin alt kısmındaki yığınlar, bunun tam tersi bir hareket sergiler yani birikir.
Bu aşamada CB ve DB kavramlarını incelemek şart.

EXE CB NEDİR? (MERKEZ BANKASI)
Bir Merkez Bankası gibi çalışan (bundan sonra CB olarak anılacaktır) bir fon, merkezi bir rol üstlenir.
Projenin ilk aşamasında proje içinde bir banka gibi çalışır. Gerekli kaynak olarak fon toplamak amacıyla kurulmuştur.
Takım 8'in işi ve doğru zamanda bunu donatmak ve yönetmektir. ISOFT PARTNERS N.V. aracılığıyla merkezi bir şekilde kontrol edilir.

MERKEZİYETSİZ BANKA (DB) NEDİR?
DB, EXE token sahiplerinin takdirine bağlı olarak kullanılır. Çünkü DB kelimenin tam anlamıyla merkezi olmayan bir bankadır. Bu, 
8X8 Protokolünün merkezi olmayan değeri ve ayırt edici stratejisinin bir parçası olarak daha istikrarlı bir blok zinciri ekosisteminin kurulması için asıl ekonomik modeldir.

Kum saatine dönersek üst kısım CB, alt kısım ise DB'dir. Zaman geçtikçe, CB'deki varlıklar azalmaya devam eder, ancak, aksine, DB'nin varlıkları CB tarafından işletilmesine rağmen büyümeye devam eder. 

2 Deflasyon Modeli
Platformun büyümesini sağlamak için EXE jetonlarına olan talep desteklenmek durumunda.
Bu nedenle, ekosistemin büyümesi EXE coinlerinin değerindeki artışa bağlı ve burada oluşan değer yeniden yatırım yöntemiyle tekrar EXE jetonların geri çevriliyor.
Dapp projeleri, ISOFT PARTNERS N.V.'nin desteğiyle başlatıldığından beri satış gelirlerinin yarısını zorunlu olarak DB'ye tahsis etmek zorunda. Bu nedenle CB'deki EXE jetonlarının dolaşım miktarı zamanla kaçınılmaz olarak azalacak.

Buna ek olarak, ISOFT PARTNERS NV, deflasyon miktarını aşmayacak aralıktaki piyasa durumlarına uymanın yanı sıra EXE tokenlerini dolaşıma soktuğu ve bu sayede kaynakları tedarik ettiği için, EXE tokenlerinin fiyatını belirleme ve değiştirme etkisine sahiptir. Ayrıca, CB projeleri desteklemek için piyasaya EXE tokenlerini tedarik etse bile, fiyat ancak deflasyon korunabilirse sürekli olarak sabitlenebilir.
Yeni hizmetlerin ortaya çıkışı ve bunların başarısı, DB'nin büyümesini temsil eder.


EXE AŞAMALARI
1. Aşama: Temel Ekosistemin Oluşturulması
8X8 Protokol projesi için temel ekosistemin oluşturulması aşaması olarak Aşama 1, EXE belirteçlerine dayalı olarak belirteç ekonomisi için gerekli DApp hizmetlerini geliştirmeyi amaçlar. İlk aşamada tokenlerin dolaşım miktarındaki değişimleri en aza indirmek için, bu aşamada gerekli olan tüm kaynaklar, piyasaya sürülen toplam EXE token miktarının yüzde 10'u olan miktardan tedarik edilecektir. ISOFT PARTNERS NV tarafından ISOFT PARTNERS NV desteğiyle geliştirilen Team 8'in Dapp'leri tarafından oluşturulan satış gelirinin yüzde 50'si zorunlu olarak DB'ye, kalan yüzde 50'si ise ilgili Dapps'i geliştiren şirketlere tahsis edilir. 

2. Aşama: EXE Ekonomisinin Büyüme Dönemi
EXE jetonlarının temel ekonomisinin, temel ekosistemin kurulması yoluyla istikrarlı büyümeyi gerçekleştirdiği aşama olarak, bu, EXE belirteçlerinin piyasada etkinleştirilmiş erdemli döngüyü formüle etmeye geldiği dönemdir. Ayrıca, deflasyon yapısı tetiklendiğinden, bu dönemden itibaren EXE tokenlerinin ek dolaşımına ilk olarak CB yoluyla izin verilebilir.
ISOFT PARTNERS N.V., piyasa durumuna bağlı olarak ek EXE belirteçlerinin dağıtılıp dağıtılmayacağına ilişkin kararı verecektir.

3. Aşama: Yerel Yönetime Dönüşüm Dönemi
Bu dönem, EXE jetonlarının daha fazla dağıtılamayacağı duruma gelindiği anlamına gelir veya başka bir deyişle, Takım 8'in projesinin artık CB kaynakları ile desteklenemeyeceği anlamına gelir. 8X8 Protokol projesi ademi merkeziyetçiliğe geçişi tam olarak bu dönemdir. Bu, EXE coinlerin 8X8 Protokolünün merkezi olmayan ekosisteminde yerleşik bir şekilde ana para biriminin rolünü üstlenmesini sağlayacaktır.

EXE COINLERİN DAĞITIMI
8X8 Protokolünün ana para birimi olan EXE jetonlarının toplam ihraç miktarı 880.000.000 adettir.
İhraç miktarının dışında, ISOFT PARTNERS N.V.'ye tahsis edilen yüzde 10'luk kısım, 2021'den 2031'e kadar 10 yıl boyunca aylık olarak hak kazanacaktır.
Merkez bankası rolünü üstlenecek CB, toplam ihraç miktarının yüzde 80'ine sahip olacak ve bunlar, Ekip 8 tarafından projenin gelişimini desteklemek için kaynaklar olarak dağıtılacaktır.

Dağılım:
ISOFT PARTNERS (Yüzde 10): 88 milyon EXE. 2021'den itibaren 10 yıl boyunca aylık olarak kazanılacak.
CB (Merkez Bankası) - (Yüzde 54.77): 482 milyon EXE. Proje ekosisteminin oluşturulması ve projenin ilerlemesi için Dapps geliştirme ittifakı 8'li ekibin kaynakları olarak dağıtılacaktır.
DB (Merkeziyetsiz Banka): Team 8 aracılığıyla geliştirilen ticari Dapps tarafından oluşturulan satış gelirlerinden belirli bir miktar dondurulur.
Piyasa yani Dolaşımdaki Arz (Yüzde 35.23): 310 milyon EXE. Şu anda piyasada dolaşan miktar.

EXE YOL HARİTASI:
İçinde bulunduğumuz dönemden itibaren yapılacak olanlar:

2021 Üçüncü ve Dördüncü Çeyrek: 

. Oyun Projesi 'X'in yeni planlamasının geliştirilmesi ve uygulanması
. Oyun Projesi 'X2' geliştirmesinin ilerlemesi

2022 Birinci Çeyrek:
Oyun Projesi 'X'in servis planlaması ve testi
Oyun Projesi 'X2'nin beta testinin yapılması

2022 İkinci Çeyrek:
Oyun Projesi 'X' lansmanı
Oyun Projesi 'X2' hata ayıklama ve ek fonksiyon geliştirme
Oyun Projesi 'X3' planlaması

2022 Üçüncü Çeyrek:
Oyun Projesi 'X3' planlaması
Oyun Projesi 'X2' hizmet planlaması ve testi

2022 Dördüncü Çeyrek:
Oyun Projesi 'X' BM'nin yeniden tasarımı ve hayata geçirilmesi
Oyun Projesi 'X2' lansmanı

2023 Birinci ve İkinci Çeyrek:
Oyun Projesi 'X3'ün geliştirilmesi

2023 Üçüncü Çeyrek:
Oyun Projesi 'X3'ün prototipinin tanıtımı

2023 Dördüncü Çeyrek:
Oyun Projesi 'X3' hata ayıklama ve geliştirme