Facebook 1 milyardan fazla kişinin yüzünü unutacak

Yayınlama: 02.11.2021 23:20:00 Güncelleme: 02.11.2021 23:21:04

Facebook yüz tanımayı sonlandırıyor, tüm kullanıcı verilerini silecek . Sosyal ağ, başkalarının fotoğraflarında ve videolarında göründüklerinde artık kullanıcıları bilgilendirmeyecek

Facebook 1 milyardan fazla kişinin yüzünü unutacak
Facebook , ürünlerinde yüz tanıma teknolojisinin kullanımını sınırlamak için şirket çapında bir çabanın parçası olarak Yüz Tanıma sistemini kapatacağını duyurdu .

İlk olarak 2010 yılında tanıtılan şirketin Yüz Tanıma özelliği, sosyal ağ kullanıcılarının fotoğraflarını arkadaşlarının adlarıyla otomatik olarak etiketlemelerine olanak tanıyor. Bu özellik, başlangıçta varsayılan olarak etkinleştirilirken, şirket rotayı tersine çevirdi ve kullanıcıların 2019'da kullanmayı seçmelerini sağladı.

Facebook'un değişikliği, günlük aktif kullanıcılarının üçte birinden fazlasının Yüz Tanıma'yı kullanmayı tercih etmesi nedeniyle yüz tanıma teknolojisinin kullanımındaki en büyük değişimlerden birini temsil edecek. Sonuç olarak şirket, 1 milyardan fazla kullanıcılarının bireysel yüz tanıma şablonlarını silecek.

İleriye dönük olarak, Facebook yüz tanımayı, insanların kimliklerini doğrulamalarına yardımcı olmak veya dolandırıcılık ve kimliğe bürünmeyi önlemek için kullanılabilecek güçlü bir araç olarak görmeye devam ediyor . Aynı zamanda şirket, düzenleyicilerin yüz tanıma kullanımını yöneten net bir kurallar dizisi sağlamasını bekliyor. O zamana kadar Facebook, teknolojinin kullanımını dar bir dizi kullanım durumuyla sınırlamanın doğru adım olduğuna inanıyor.