FDIC: Bankaların Bitcoin tutmasına izin vermek zorundayız

Yayınlama: 01.11.2021 11:48:00 Güncelleme: 01.11.2021 12:12:01

Amerikalı düzenleyici kurum FDIC'den Bitcoin ile çok çarpıcı çıkış. Bu açıklama ABD'de büyük bir kırılımı işaret ediyor

FDIC: Bankaların Bitcoin tutmasına izin vermek zorundayız
ABD'de Bitcoin vadeli ETF'den sonra kripto paraları kabullenme ve yasallaştırma konusunda çok ciddi bir açıklama geldi. ABD düzenleyici kurumu FDIC, bankaların Bitcoin tutmasına izin vermek zorunda olduklarını açıkladı. Bu açıklama, özellikle bankalardan borsalara, borsalardan ise bankalara kripto para transferi konusunda çok önemli bir anlayış değişikliğine işaret ediyor.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) başkanı Jelena McWilliams, bankaların bitcoin gibi kripto para birimlerini kendileri ve müşterileri için saklama zamanının geldiğine inanıyor .

McWilliams'ın yorumları , ABD bankaları için kripto para politikalarını koordine edecek olan FDIC, Federal Rezerv ve Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC) yetkilileri tarafından oluşturulan bir kurumlar arası ekibin oluşturulması sırasında geldi .

Grubun, Tesla ve MicroStrategy gibi halka açık şirketlerin yaptığı gibi, bilançolarında kripto depolama kurallarını gözden geçirmesini önerdi .

Bunun déjà vu gibi görünmesine şaşmamalı. Trump yönetimi sırasında, eski Coinbase Baş Hukuk Müşaviri Brian Brooks, Haziran 2020'de OCC'de federal bankaların ve tasarruf birliklerinin müşterileri adına kriptoaktiflerin velayetini yürütmeleri için kurallar oluşturdu.