Fed Başkanı Powell iyimser ancak Bostic uyardı

Yayınlama: 23.06.2021 14:57:00 Güncelleme: 23.06.2021 15:11:48

Bostic: Fed erken zafer ilan etmekten kaçınmalı

Fed Başkanı Powell iyimser ancak Bostic uyardı

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in maksimum istihdam seviyesine  ulaşma hedefinde erken zafer ilan etmekten kaçınması gerektiğini söyledi.

Fed Başkanı Jerome Powell ise iyimserliğini koruyarak, “Yaygın aşılanma, benzeri görülmemiş bir şekilde para ve maliye politikasına etki ederek toparlanmaya güçlü bir destek sağladı” ifadelerine yer veren Powell, “Ekonomik faaliyet ve istihdam göstergeleri güçlenmeye devam etti ve bu yıl reel GSYİH, on yıllardır görülen en hızlı artış oranını kaydetme yolunda” demişti.

National Public Radio'ya konuşan Bostic, pandemi sürecinde ABD'de 7,5 milyon istihdamın kaybedildiğini ve Fed'in bu istihdamı geri kazanma  mücadelesinde erken zafer ilan etmemesi gerektiğini vurguladı.

Fed'in ABD ekonomisinin nerede durduğunu değerlendirirken bu 7,5  milyon istihdam kaybını her zaman aklında tutması gerektiğini ifade eden Bostic, "Bu hepimizin dikkatle takip etmemiz gereken bir gösterge. Politikalarımızın erken bir zafer ilan etmeye benzer şekilde bir dönüş  yapmayacaklarından, çark etmeyeceklerinden emin olmalıyız" dedi.

ABD'de yüksek enflasyon döneminin ilk tahmin edilenden daha uzun  süre devam edebileceğini de vurgulayan Bostic, 2-3 ay olarak tahmin  edilen yüksek enflasyon döneminin 6-9 ay sürebileceğini belirtti.