FED Başkanı'ndan çok önemli açıklama: Dijital dolar önceliğimiz

Yayınlama: 28.04.2021 13:01:00 Güncelleme: 28.04.2021 13:02:44

Daha önce temkinli açıklamalarla dijital ulusal para konusunda acelelerinin olmadığını söyleyen FED Başkanı Jerome Powel, bu defa çok net konuştu

FED Başkanı'ndan çok önemli açıklama: Dijital dolar önceliğimiz
Kripto para birimlerine kurumsal ilgi, yılın başında bitcoin'in sert yükselişinin ardından artarken, Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, ABD Merkez Bankası'nın "dijital dolar" ihraç etme olasılığına yakından baktığını söyledi.

Powell salı günü yaptığı açıklamada, ABD doları dünyanın rezerv para birimi olarak hizmet verdiği için, projeyi doğru yapmanın ABD Merkez Bankası'nın para biriminin dijital versiyonunu ilk kez ortaya çıkarmasından daha önemli olduğunu söyledi.  

Powell açıklamasında, "Dijital bir dolar vermemiz gerekip gerekmediği sorusuna çok dikkatli bir şekilde bakıyoruz" dedi.

CNBC, Çin'in kendi dijital yuan versiyonunu test ettiğini ve bu ayın başlarında proje için büyük bir testin parçası olarak 10 milyon yuan (yaklaşık 1.5 milyon $) dağıttığını bildirmişti.

BlackRock, BNY Mellon ve Tesla gibi büyük şirketlerin kripto para birimlerine yönelik yeni hamleler duyurmasıyla Bitcoin, bu yıl rekor seviyelere yükseldi. İnanılmaz derecede değişken ve vahşi fiyat dalgalanmalarına yatkın olan en popüler kripto para biriminde herkes yükseliş cephesinde birleşmiyor. Bu yılın başlarında Bank of America, Bitcoin'in hızlı yükselişini "tüm baloncukların anası" olarak nitelendirmişti. Sosyal medyada kripto para teknolojisinin yılmaz savunucusu olan Tesla CEO'su Elon Musk, fiyatların "biraz yüksek" olduğunu söyleyince hafta sonu Bitcoin fiyatları yüzde 7 düşmüştü .