Fed’den faiz artırım sinyali!

Yayınlama: 06.12.2021 10:01:00 Güncelleme: 06.12.2021 09:57:08

St Louis Fed Başkanı, varlık alımlarının hızlı sonlandırılmasının ikiden fazla faiz artırımına imkan verebileceğini açıkladı

Fed’den faiz artırım sinyali!

St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in 2022 yılında iki faiz artırımı yapacağı yönündeki beklentisine bağlı olduğunu, ancak Fed'in varlık alım programını daha hızlı sona erdirmesinin enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesi halinde daha fazla faiz artırımına imkan vereceğini söyledi.

İş gücü piyasasına katılım oranının maksimum istihdam seviyesine ulaşılıp ulaşılmadığına karar verilirken bakılması gereken şey olmadığını savunan Bullard, Kasım ayı tarım dışı istihdam verisinin yukarı yönlü revize edilmesini beklediğini vurguladı. Bullard, işsizlik oranının 2022 ilk çeyrekte yüzde 4'ün altına ineceğini de tahmin etti. 

Faiz artırımı olasılığının tartışılacağı FOMC toplantısı ortamına mümkün olan en kısa zamanda ulaşılmasını istediğini belirten Bullard, verilerdeki hızlı değişime Fed'in durumu toplantıdan toplantıya değerlendirerek yanıt vermek zorunda kalabileceğini de vurguladı.