Fed'den faiz artırımı için tarih açıklaması

Yayınlama: 08.11.2021 18:34:00 Güncelleme: 08.11.2021 18:33:53

Fed'in parasal sıkılaştırma için takvimi belli olsa da faizleri ne zaman artırmaya başlayacağı konusu netleşmemişti. En net tarih tahmini geldi

Fed'den faiz artırımı için tarih açıklaması
Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida ABD Merkez Bankası’nın faiz artışı için gerekli koşulların 2022’nin sonunda karşılanabileceğini belirtti
Clarida bugün Washington’daki Brookings Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada Fed’in faiz artışı için gereken koşulların gelecek yılın sonunda karşılanabileceğini bildirdi.
Clarida faiz artışı için istihdam piyasası ve enflasyona işaret ederek “buradaki şartların 2022 yılının sonunda karşılanabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Clarida istihdam piyasasında ve küresel tedarik zincirindeki sıkıntılar düzeldikçe enflasyonist baskıların da azalacağını söyledi.
Emflasyonda risklerin hala yukarı yönlü olduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı, bu yıl enflasyonun ılımlı olmaktan öteye geçerek yüzde 2’lik hedefin üzerinde gerçekleştiğini belirterek “gelecek sene de benzer bir performans olursa bunu ‘politikada başarı’ olarak değerlendirmem” ifadesini kullandı.
Bugün konuşan St. Louis Fed Başkanı James Bullard da 2022’de 2 faiz artışı beklediğini söyledi. Bullard bir televizyon kanalına verdiği mülakatta “Eğer enflasyon beklediğimizden daha kalıcı olursa enflasyonu kontrol altında tutmak için daha hızlı aksiyon almamız gerekebilir” ifadesini kullandı.