Fed'den kripto şirketleri için kılavuz

Yayınlama: 16.08.2022 14:59:00 Güncelleme: 16.08.2022 18:40:02

Fed, kripto şirketlerinin Federal Rezerv Bankaları nezdinde hesap açmaları ve ödeme hizmetleri sunmaları için bir kılavuz yayımladı

Fed'den kripto şirketleri için kılavuz
Fed tarafından yapılan açıklamada birçok kurumun banka nezdinde ana hesap açma talebine karşılık olarak böyle bir kılavuzun yayımlandığı açıklandı. Bu kılavuz eşliğinde ABD Merkez Bankası, kripto şirketlerinin ana hesap taleplerini şeffaf ve tutarlı bir şekilde değerlendirmeyi hedefliyor.
 
Yapılan açıklamada federal mevduat sigortası olan şirketlerin daha etkin bir sürece sahip olacağı üzerinde durulurken kurumların faaliyetlerinde hangi devlet kurumlarının denetimi ve düzenlemesine tabi olacağına yönelik fikirler de sunuldu.
 
Diğer yandan Federal Rezerv Bankaları nezdinde ana hesaplarına açılmasının müşteri emirlerinin daha etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacağı düşünülüyor. Geçmiş yıllarda ise bazı şirketler, bu tür hesaplar açmak için bulundukları eyaletlerde başvurularda bulunmuştu.

KRİPTO ŞİRKETLERİNİN FEDERAL REZERV BANKALARINA ANA HESAP İÇİN BAŞVURULARI BULUNUYOR

USDC’nin ihraççı şirketi Circle, 2021’de ulusal banka olarak faaliyet göstermek için ABD SEC’e bir başvuruda bulundu. Diğer bir sabit kripto para ihraççısı Paxos ise ulusal banka olarak çalışmak için Para Birimi Denetleme Ofisi’ne (OCC) başvuruda bulunmuştu.

Bunun yanında kripto bankası olarak faaliyet gösteren Custodia (eski adıyla Avanti), ana hesap başvurusunun bekletilmesinden dolayı Fed’e dava açmıştı. Custodia, 2019 yılında kripto dostu bir eyalet olarak öne çıkan Wyoming’de faaliyetlerine başlamıştı.

Fed Yönetim Kurulundan yedi üyenin yeni önerge lehine oy kullanmasıyla kabul edilen kılavuz, ülkede faaliyet gösteren kripto şirketlerin daha şeffaf ve düzenleyici dostu faaliyetler göstermesi için önemli bir gelişme olarak görülüyor.