Fed/Waller: Faiz artışı balyoz etkisi yapabilir

Yayınlama: 12.04.2022 11:29:00 Güncelleme: 12.04.2022 13:50:02

Fed Guvernörü Waller, Fed'in faizlerin artmasından doğacak olan ikincil hasarları önlemek için elinden gelenin en iyisini yaptığını, fakat 'kaba kuvvetli bir araç' olarak tanımladığı faiz artışının ekonomi üzerinde bir 'balyoz' etkisi yapabileceğini söyledi

Fed/Waller: Faiz artışı balyoz etkisi yapabilir
Küresel piyasalar Fed cephesinden daha agresif bir sıkılaşma süreci beklerken, Fed yetkilileri de piyasalara bu yönde mesaj devam ediyor.

Nashville'deki 'Fed Dinliyor' etkinliğinde konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Guvernörü Christopher Waller, "Kaba kuvvetli bir araç kullanmak zorunda kaldığınızda bazen ikincil hasarlar da söz konusu olabiliyor." ifadelerini kullandı.

BloombergHT'de yer alan habere göre ABD'de ekonomistlerin beklentisine göre yıllık enflasyonun mart ayında yeni bir zirve yaparak Fed'in yüzde 2'lik hedefinin oldukça üzerinde gerçekleşebilir.

ABD Merkez Bankası geçen ay yüksek enflasyonla mücadele amacıyla 3 yıl sonra ilk kez faiz artışı yapmıştı. Ancak enflasyonu düşürme çabaları zaman alabilir.

Ekonomistler açıklanacak enflasyon verisinin yıllık yüzde 8,4 olmasını bekliyor. Bu da 1982'den beri en yüksek artış anlamına geliyor. Enflasyonun aylık bazda da yüzde 1,2 ile 2005'ten beri en sert artışı kaydetmesi öngörülüyor.