Fenerbahçe Token, kulübe ne kadar kazandırdı?

Yayınlama: 09.08.2021 17:14:00 Güncelleme: 09.08.2021 17:28:14

Fenerbahçe kulübü, KAP'a açıklama yaparak ön satış sonucunda Fenerbahçe Token projesinden taahhüt edilen hasılatı açıkladı

Fenerbahçe Token, kulübe ne kadar kazandırdı?
Fenerbahçe Token'ın ön talepte hızla tükenmesinin ardından Fenerbahçe, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na token projesinden ilk günde elde edilen geliri bildirdi.

Buna göre Fenerbahçe kulübü, token satışından şu ana kadar 175 milyon TL asgari hasılat taahhüdü aldığını açıkladı. Normal şartlar altında 20 milyon adet 15 TL'lik token, 500 bin adet ise 30 TL'lik token satışı sonucunda toplam oluşan değerin 315 milyon TL olarak hesaplandığı biliniyordu. Bu nedenle elde edilen toplam hasılatın tamamının bu seviyede olmadığı tahmin ediliyor. İlk arzın sonuçlanmasının ardından faturalandırma ile topla hasılat rakamının netleşmesi bekleniyor.

Peki tüm gelirin bu seviyede olduğunu varsaydığımızda Fenerbahçe taraftarının merakla beklediği o soruya geliyoruz. Elde edilen bu gelirin ne kadarı transferde kullanılabilecek?

Ali Koç basın toplantısında bunun detayını da açıkladı. Buna göre token arzından elde edilen gelirin üçte biri transfer lmiti için kullanılabilecek. Bu da toplamda 20.2 milyon dolar olan asgari hasılat taahhüdünün 6.73 milyon dolarının üç gün içerisinde Fenerbahçe kasalarında transfer limitleri için hazır olabileceği anlamına geliyor. Bu rakam yükseldikçe nakit transfer limiti de yükselecek.