Fenerbahçe Token White Paper'ı yayınlandı! Yakılacak tokenlar ve yakım süreleri...

Yayınlama: 09.08.2021 11:44:00 Güncelleme: 09.08.2021 11:58:41

Fenerbahçe Token'ın ön satışı başladı. Paribu, porje sitesinde White Paper'ı da yayımladı. İşte White Paper'dan dikkat çeken tüm detaylar

Fenerbahçe Token White Paper'ı yayınlandı! Yakılacak tokenlar ve yakım süreleri...
Fenerbahçe Token Arz Miktarı
Fenerbahçe Token’ın maksimum arzı 190.700.000 adet ile sınırlıdır. Arzın tamamı dolaşıma dahil
olduktan sonra yeni bir Fenerbahçe Token üretimi söz konusu olmayacaktır.

Arzın Dağılımı
Fenerbahçe Token toplam arzının %61,35’ine karşılık gelen kısmı olan 117.000.000 adet Fenerbahçe Token kripto varlığı hazineye,
%13,63’üne karşılık gelen kısmı olan 26.000.000 adet kripto varlık pazarlamaya, %10’una karşılık gelen kısmı olan 19.070.000 adet kripto varlık teknolojiye ayrılmıştır.

Taraftar token toplam arzının %15’ine karşılık gelen kısım özel ve ön satışlarla satılacak olup kalan hazine token’ları 25 yıla dağılmış bir kilit mekanizmasıyla, pazarlama ve teknoloji token’ları ise 4 yıla dağılmış bir kilit mekanizması ile yaratılacaktır.

FENERBAHÇE TOKEN SATIŞINDAN TRANSFERE 8.9 MİLYON LİMİT AÇTI!

Arzın Nasıl ve Ne Şekilde Piyasada Olacağı
Hazineye ayrılan ve gelecek 25 yılda yaratılacak token adedi 117.000.000’dur. Bu token’lar, her yılın Nisan ayında eşit adette yaratılmak üzere akıllı kontrat üzerinde kodlanmıştır.

Pazarlamaya ayrılan token adedi 26.000.000’dur. Bu token’lar 2025 yılının Aralık ayında son dilimi yaratılmak üzere 48 eşit parçada mint edilecektir.

Bu mekanizma da Fenerbahçe Token akıllı kontratı üzerinde otomatize bir süreç olarak kurgulanmıştır.
Oran olarak maksimum arzın %10’una karşılık gelen 19.700.000 token da pazarlama için olduğu gibi 2025 yılının Aralık ayında son token’ları yaratılmak üzere 48 eşit dağılımda yaratılacaktır.

Fenerbahçe Token akıllı kontratı Ethereum mainnet’inde hayata geçtiği gün token akıllı kontratında 28.630.000 adet token yaratılmış olacaktır.

Yaratılan token’lardaki kilit mekanizmaları ise yaratıldıkları cüzdanlarda transfer fonksiyonu üzerinden uygulanan kilitleme mekanizmalarıyla yürüyecektir.

2025 sonu itibariyle pazarlama ve teknolojiye ayrılan token’ların tamamı dolaşıma girdikten sonra geriye sadece 2046’ya kadar kilitleri
açılmaya devam edecek, hazineye ayrılan token’lar kalacaktır. Ancak zamanı geldiğinde, Fenerbahçe Token akıllı kontratı tarafından mint edilmeye izin verilecek bu token’ların yaratımı ise 2046 yılında tamamlanacaktır. 

2025 yılı sonunda olası yakımlar dahil edilmeden 92.420.000 olacak toplam token adedi, 2046’ya kadar maksimum 190.700.000’e kadar
ulaşabilecektir. Bu yapı 2026-2046 arasında token enflasyonunun maksimum %5,06’dan %2,52’ye kadar düşmesi ve sonrasında Fenerbahçe Token’ın %0 enflasyona sahip olması anlamına gelmektedir.

FENERBAHÇE TOKEN NEDİR? NEREDEN ALINIR?

FENERBAHÇE TOKENLARIN YAKIM PLANI
Token yakımı, bir token’ın bir miktarının geri döndürülemez bir adrese gönderilmesiyle dolaşımdan kaldırılması olarak tanımlanmaktadır. Dolaşımdan bir kez çıkarılan kripto varlıklar bir daha asla geri getirilemez.

Bu kripto varlıkların yeniden kullanılmasının engellenmesi, dolaşımdan tamamen çıkarılabilmesi için “eater address” adı verilen özel kripto varlık adresleri mevcuttur. Özel anahtarları bilinmeyen bu adreslere, kripto varlıkların geri alınması için ulaşılamaz.

Token yakma işlemleri akıllı kontratların fonksiyonel bir katkısıdır. Dolayısıyla yakım işlemleri sadece kripto varlıklar ile yapılabilir. Para
piyasalarında benzer bir işlemin yapılabilmesi söz konusu değildir.

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından kararlaştırılacak token yakım işlemleri sonucunda; Fenerbahçe Token adedi, 100 milyon adede kadar düşebilir.

Fenerbahçe Token kripto varlığının yakım planı aşağıdaki gibidir:

FENERBAHÇE TOKEN ALANLARA HANGİ AVANTAJLAR SUNULACAK?

Fenerbahçe Token sahiplerinin yararlanabileceği faydalara aşağıda yer verilmiştir. Söz konusu faydaların tamamının Fenerbahçe Token
sahiplerine, her zaman veya eş zamanlı olarak sunulması zorunlu olmayıp aşağıda sıralanan seçenekler arasından Fenerbahçe Token
sahiplerinin yararlanacağı faydaları belirleme hakkı tamamen Kulüp’e aittir.
Kulüp, Fenerbahçe Token sahiplerinin yararlanacağı faydaları aşağıda sıralanan seçenekler arasından olmak şartıyla zaman zaman değiştirebilir. Kulüp herhangi bir taahhütte bulunmamakla birlikte, aşağıda belirlenen ancak bunlarla sınırlı olmayan faydaları Fenerbahçe Token sahiplerine sunmak için gerekli tüm gayreti gösterecektir. Kulüp tarafından sağlanacak faydaların değeri ekonomik olarak değerlendirilmeyecek olup, Kulüp’ün ekonomik menfaat sağlama yönünde herhangi bir taahhüdü bulunmamaktadır.

Tahsis edilmiş her iki tesiste de yer alacak özel
localarda maç izleme imkânı
• Özel ağırlama paketleri ile maç izleme imkânı
• Özel kurgulanmış stat turuna katılım
• Özel kurgulanmış tesis turuna katılım
• Antrenman izleme ve takım ile tanışma
• Deplasman maçlarında takım ile seyahat etme
• Öncelikli bilet alım hakları
• Özel tribünde maç izleme imkânı
• Kulüp başkanı, yönetim kurulu, sporcular ile tanışma
• İmza törenlerine katılım
• Yapılacak anketlere katılarak kararlara etki etme
• Tesislerde özel alanlara verilecek isimler
• Stadyum veya tesislerde sergilenecek görseller
• Maç ve ısınma sırasında kullanılacak müzikler
• Forma tasarımı
• Fenerium’da satılacak ürünler/tasarımlar
• Yapılacak özel etkinliklerin içerikleri