Fenerbahçe Token'ın 30 TL'lik seçeneği ilk 30 saniyede tükendi!

Yayınlama: 09.08.2021 11:07:00 Güncelleme: 09.08.2021 11:15:40

Fenerbahçe Token basın toplantısında Ali Koç ve Paribu yetkilileri açıklamalarda bulundu. Açıklamaların hemen ardından başlayan ön talepte seçenek 2, 30 saniye içerisinde tükendi

Fenerbahçe Token'ın 30 TL'lik seçeneği ilk 30 saniyede tükendi!

Fenerbahçe Token projesinin basın toplantısı başladı. Paribu CEO'su Yasin Oral ve Fenerabhçe Kulübü Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulunuyor.

FENERBAHÇE TOKEN NEDİR? FB TOKEN NEREDEN ALINIR?

Açıklamalar arasında Fenerbahçe Token'ın ön talep başlama zamanı da olacak. Ali Koç'un açıklamalarından satır başları:

Tarihi bir anlaşmaya tanıklık ediyoruz. Rica ediyorum, telefonlarınızı, tablet ve bilgisayarlarınızı hazır bulundurun. Hemen hesabınızı açın. Şu ana kadar tecrübelerimiz hızlı davranmadığınız durumda bu trene binememe durumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Toplantımızın sonuna doğru sistemi açacağız. Sonrasında yarış başlayacak.

Artık kombine, forma, bilet satışları, yayıncı kuruluş gelirleri dünyada maksimuma gelmiş durumda. Dolayısıyla yepyei gelir alanlarını herkes yaratmak durumunda. Bunun içinde dijital gelirlerin çok önemli olduğunu ifade etmiştim. Bunlardan en önemlisi de kripto varlık dünyasında Fenerbahçe'nin de bulunması. Kesinlikle geç kalmadık, iyi ki de bekledik. Dijital dünyaya geç girenler büyük bir avantaj sağlamıştır. Geriden gelmek çok büyük avantaj sağlamıştır. 

1.5 yıl önce aldığımız tekliflerle kıyasladığımızda bugün kat ve kat fark olduğunu görüyoruz. İyi ki geç kaldığımız bize söylüyor. Kripto varlık ve kulüplerin işbirliği geliştikçe bunları daha sağlıklı adreslemiş oluyoruz.

12 farklı şirketle görüşmeler yaptık. Hepsi yetkin firmalar, bize göre en güvenilir bulduğumuz Paribu ile işbirliği yapma kararı verdik. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Dinamik bir dünya. Teknolojiye ayak uydurmak zorundayız. Nimetlerinden de maksimum yararlanmak durumundayız. Kripto dünyası futbol kulüpleri adına fırsat sunuyor. Pek çok oyuncu da pozisyon aldı. Bir kez daha Fenerbahçe markasının değerini yaşayarak tespit ettik. En doğru markayla işbirliği yapmamız önemliydi. Çok değişik teklifler vardı. İlgili arkadaşlar tüm borsalarla ve token üretmek isteyenlerle teker teker görüştüler. Artan ekonomik koşullarla pek çok başka koşullara da sahipti. Ödenecek kaynaklar, beraber tanıtımlar gibi pek çok teklif vardı. Teklifi yapan kurumun token'ının nerede listelenebileceği, kurumun güvenilirliği, teknik altyapısının yeterli olup olmadığı gibi pek çok kriteri değerlendirdik. 2017'den beri diğer oyuncular Paribu'ya göre daha gerideydi. Paribu ile işbirliği yapmaya karar verdik. Bu 25 yıllık bir işbirliği anlaşması. 

İşbirliğimizi duyurulmasından sonra bugüne kadar Paribu sitesinin trafiği 7 misli, yeni üye sayısı da 5 misli artmış. 

Dolayısıyla Fenerbahçe Token geleceği itibariyle Fenerbahçe kulübüne çok büyük katkı yaratacaktır. Biz en iyi taraftar token sistemini kurguladığımıza inanıyoruz. Taraftar token dünya futbol ailesinde yepyeni bir kavram. Genelde pek çok kulübümüz son 1 yıl içerisinde bu işe harıl harıl girdiler. İlk defa çift taraflı bir fırsat sağlayabileceğimiz, bize destek olanlara imkan sunabileceğimiz bir oluşum içindeyiz.

Taraftarlar, "Fenerbahçe'nin geleceğini inşa etmeye önem vermiştik. Yeni dönemde bu tohumlar meyve verecek" söylemimi bilir. Bu da o meyvelerden biri. Taraftarlar, sadece destek olmakla kalmayacak, Fenerbahçe ile ilgili etkileşime geçerek kararlara dahil olma imkanına da sahip olacak. 

Toplam 190 milyon 700 milyon ade  token'ın 28 milyonu iki gün içinde arz edilecek. Kilitli token 15 TL'den kilitsiz token ise 30 liradan olacak.
Bütün detayları, ne yapmanız gerektiğini, yurtdışında yaşayanların bu tokenlara nasıl sahip olacağını birazdan Paribu CEO'su size anlatacak.

Her şeyin çok hızlı ve anlık olduğu bu dünyada biz işbirliğimizi güven üzerine oturttuk. Odağında kulübün olduğu 25 yıllık bir plan üzerine oturdu. Bugüne kadar kulübün şartları doğrultusunda elimizi taşın altına koyarken taraftarımız da bize destek oldu. Bu konuda Fenerbahçe en şanslı kulüp diyebiliriz. Fener ol dedik Fener oldular, Mesut ol dedik Mesut oldular. Fenerium dedik satış rekorları kırdırdılar. Bu kez karşılıklı bir destek söz konusu olacak. Fenerbahçe taraftarı burada da farkını bir kez daha gösterecektir.

Paribu CEO'su Yasin Oral'ın açıklaması:
Zaman zaman 2 milyar dolar gibi günlük işlem hacimlerine ulaşarak, son 4-5 aydır dünyada en çok ziyaret edilen 20 platform arasında olduğumuzu, 4-4.5 yıllık serivenin know-how'ını Fenerbahçe il paylaştığımızı anlatmak istiyorum. Dünyada fan tokenlar çok fazla hacim kazandı. Türkiye'deki kulüplerin hacimlerinin yüzde 90'ının Paribu üzerinden döndüğünü. 5 milyar TL'nin üzerinde günlük işlem hacimleri fan tokenlarda ve Paribu üzerinde gerçekleşiyor. 

White Paper'ın nasıl oluşturulduğuna değinmek istiyorum. 25 yıllık bir projeksiyonla hazırlanmış çok da görmeye alışık olmadığınız bir white paper. Bu bizim çok hoşumuza gitti. 19 milyon 700 bin adet token arzı olacak. Bu çok değil mi sorusunun cevabın vereceğim: 25 yıl içinde yakma söz konusu olduğunda bu sayı 100 milyona düşüyor. 28 milyon tokenın dolaşımda olduğu, 20 milyonunun ise 24 ay boyunca dolaşıma giremeyeceği bir formülden bahsediyoruz burada. Alelade hazırlanmış bir şeyproje değil. Bildiğimizden çok daha arz dolaşımda olacak. Fenerbahçe'nin diğer fan tokenlardan ayrı özelliği var. ERC20 olması sebebiyle başka yabancı platformlarda da listelenebilecek.
ERC20 üretildi ama Paribu tüm teknik desteğini vereceği için diğer bilinen tüm ağlarda sunulmasını sağlayacak. Bu yüzden yarının projesi olarak da kodlandı.

YURTDIŞINDAN FENERBAHÇE TOKEN NASIL ALINIR?
Yurtdışındaki vatandaşlar, Paribu'nun kara para aklama ve müşteri tanımlama kuralları nedeniyle bir Türk telefon numarasına sahip olması veya Türk bankasından hesap numarasına sahip olması halinde alım yapabilecekler. Onun dışında Paribu'dan alım yapılamayacak. Çünkü TC Kimlik numarası gerekiyor.

Çok kısa süre içerisinde Pairbu global bir marka olacağı için Paribu'dan da yurtdışından da alım yapılabilecek.

Bu konuşmaların ardından Ali Koç, sistemin açılışını gerçekleştirdi ve ön talep satışları başladı. 


Satışların başlamasıyla birlikte ilk 30 saniye içerisinde Seçenek 2, yani 30 TL'lik tokenların hepsi satıldı ve tükendi.