Fenerbahçe Token'ın ilk işlem gününde kaç token piyasaya sürüldü?

Yayınlama: 13.08.2021 22:21:00 Güncelleme: 13.08.2021 22:45:09

50 bin tokenlık 2. seçenekte satılan tokenların kilidinin açılmasıyla başlayan Fenerbahçe Token tahtasında işlem hacmi 15.7 milyonu buldu. İlk akla gelen soru piyasaya sürülen token adedi ne kadar?

Fenerbahçe Token'ın ilk işlem gününde kaç token piyasaya sürüldü?
Fenerbahçe token için oldukça yüksek tansiyonlu bir ilk işlem günü geride kalmak üzere. Açılışta hiç 30 TL'lik ön satış fiyatını görmeden 32 TL'den başlayan ilk işlemler, hızlı bir yükselişle 154 TL'ye kadar taşındı. Fakat burada akıllara her kademeden herkesin işlem yapabildiği gelmesin. Sosyal medyadan, telegram kanallarından hatta çevremizden yüzlerce kişinin yazdığı emirlerin gerçekleşmediği şikayetlerine şahit olduk. Paribu'nun bilhassa masaüstü sitesinde bazen de mobil uygulamasında yaşadığı donmalar, tıkanmalar ve bazen ise server sorunları arasında gerçekleşen işlem miktarı saat 22:25 itibariyle 15.7 milyon FB olarak görünüyor. 154 TL'lik zirve sonrası akşam saatlerinde başlayan geri çekilme ile ise Fenerbahçe token, 92 TL seviyenin üzerinde kendine taban oluşturmaya çalışıyor.

Fakat akıllarda gün boyu olan soru şu: İlk işlem gününde piyasaya sürülen token adedi kaçtı? 

Gelin 9 Ağustos 2021 Pazartesi gününe bir geri dönelim ve şu ana kadar bildiklerimizin üzerinden geçelim.

Öğle saatlerinde gerçekleşen basın toplantısında canlı olarak ön satışa açılan Fenerbahçe tokenların 2 versiyonu satıldı. İlk versiyon 15 TL'lik fiyattan satılan fakat 9 ay boyunca kilitli kalacak olan, ardından da 15 ay boyunca eldeki token sayısının her ay 1/15 oranında kilidinin açılacağı tokenlardı. Yani 20 milyon token 9 ay sonra her ay 1.33 milyon adet olarak kilit açmaya başlayacak. 24 ayın sonunda ise ön satışta alınmış tokenların tamamı işleme açılabilecek.

Bugün kilidi açılan tokenlar ise ikinci seçenekte olanlar. Ön satışta 500 bin tokenın saniyeler içerisinde satıldığı açıklanmıştı. Bugün açılışla birlikte de bu tokenlar alım-satıma serbest bırakıldı. Buna karşılık ön satış günü yapılan açıklamada satılacak toplam token adedinin 28 milyon adet olacağı bildirilmişti. Yani 20 milyon en az 9 ay kilitli kalacak tokenlar, 500 bin adet ön satışta satılan 30 TL'lik tokenlar dersek toplam 20 milyon 500 bin tokenın ön satışta satıldığını biliyoruz. Peki bu durumda geri kalan 7.5 milyon token nerede?

Bugün başlayan listelemeden sonra Paribu'da oluşan işlem hacmi düşünüldüğünde bu tokenların fiyata göre bugün içerisinde piyasaya sürüldüğünü anlayabiliyoruz. Nihayetinde 500 bin tokenın defalarca el değiştimresi halinde bile 15.7 milyon tokenlık hacme ulaşılması hem mümkün değil hem de 500 bin adet tokenla alış-satış sağlığının sağlanması da imkansız. Peki bu tokenların ne kadarı piyasaya sürüldü? Bu kısmı henüz belli değil. Bu arada Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği sosyal medyadan yaptığı açıklamada ön satışa sunulan Fenerbahçe Token'dan 3 milyon 435 bin 450 bin TL alım gerçekleştirdiğini ilan etti. 

7.5 milyon tokenın kalanın ne kadarının piyasaya sürüleceği konusu white paper'da da net değil. Bununla ilgili açıklama ve gelişmeleri takip etmeyi sürdürüyor olacağız.