Fiyat-Performans kriterinde en iyi binek otomobil hangisi (2021 modeller)

Yayınlama: 11.10.2021 11:46:00 Güncelleme: 11.10.2021 12:37:00

Binek otomobillerin rekabeti her geçen gün bir üst seviyeye taşınsa da fiyatlar da giderek çeşitleniyor. Peki aldığınız otomobile ödediğiniz paranın karşılığını alıyor musunuz? İşte 2021 model binek otomobillerin fiyat-performans kriterine göre sıralaması ve artı-eksileri

Fiyat-Performans kriterinde en iyi binek otomobil hangisi (2021 modeller)

Otomobillerle yaşamak kolaydır: SUV muadillerine göre genellikle daha sessiz, daha yumuşak, daha iyi yol tutuşu ve yakıt açısından daha verimlidirler. Bazı insanlar sadece geleneksel bir otomobilin tanıdıklığını tercih eder. Her ne kadar rekabet SUV lehine gelişiyor olsa da hız ve yol tutuşa adanmış geleneksel otomobiller, geliştirilmiş mühendislik ve güç yükseltmeleriyle ana akım modellere dönüşüyor.

Ünlü Amerikan Dergisi Forbes, en iyi otomobil hangisi sorusuna cevap ararken, performans, güvenlik, teknoloji, konfor ve rahatlık, yakıt ekonomisi, tasarım ve işlevsellik kategorilerinde bir derecelendirme yaptı. Her bir kategori, tüm fiyatlandırma yelpazesini kapsadığından, emsalleri arasında öne çıkan araçları araştırmasına dahil etti. Forbes sıralamasında ülkemizde de satışı olan 27 sedan ve hatchback tespit ettik. Ve bu araçları Türkiye fiyatlarını da dikkate alarak yeni bir derecelendirmeye tabi tuttuk. Forbes kriterleri ve Türkiye fiyatlarıyla, en iyi fiyat/performansa sahip otomobillerle hemen bir tur atın.  

Fiyat-Performansa Göre En İyi SUV Sıralaması İçin Tıklayınız!

Not: Yazı akışı harf sıralamasına göredir

Burak Mavi

 

1 | 50
 

 


2021 MODEL BİNEK OTOMOBİLLERİN FİYAT PERFORMANS SIRALAMASI

MARKA/MODEL PUAN (100 Üzerinden) Fiyat (Baz model) TL
Hyundai Elentra 78 259,000
Honda Accord 77 540,000
Honda Civic 76 374,600
Volkswagen Golf 74 427,700
Toyota Corolla 73 231,000
BMW5 73 1,001,000
Mercedes-Benz C 72 922,000
Mazda 6 72 687,000
Volvo S60 72 762,000
Volvo S90 71 1,095,000
BMW4 71 848,000
Mini Cooper Clubman 71 426,000
BMW 3 70 730,000
Mercedes-Benz A: 70 505,000
Mercedes-Benz E 68 1,036,000
Volkswagen Arteon 67 850,000
Lexus ES 65 1,370,000
BMW 2 Gran Coupe 65 552,000
Mercedes-Benz CLS 65 1,903,000
Audi A6 65 1,234,000
Mercedes-Benz S 64 4,279,000
Ford Mustang 62 2,175,000
BMW7 61 3,667,000
Lexus LS 61 3,110,000
Audi A7 61 1,445,000
Porsche Taycan 56 1,660,000
Jaguar XE 54 1,272,000

 

 
2 | 50
 

 

Audi A6:

A6 sağlam bir kruvazördür, kaslı, keskin ve zarif oranları dikkat çekici olmasa da çekici. Kabin, dışarısı gibi sade ve yakışıklı ama aynı zamanda risk almıyor. A6'nın içi çekici ve temiz, ancak tüm ekranlar alışana kadar oldukça meşgul hissettirebilir. Pek çok dijital kontrol için bir öğrenme eğrisi var, ancak direksiyonun arkasında birkaç gün geçtikten sonra kolaylaşıyor. Otomobilin kapı kolçakları ve orta konsol dolgusu, her boydan sürücü için rahat olacak şekilde konumlandırılmış ve her yerdeki ince sütunlar sayesinde görüş sağlam. Arkada, yolcular 97 cm baş mesafesine, 95 cm bacak mesafesine sahip. Bu çoktur ve uzun yolculuklar için yetişkinleri bile mutlu etmeye yeter. Yanında çocuklar varken, bu alan ve otomobilin geniş arka kapı açıklıkları, araba koltukları ve donanımları ile kolay vakit geçirmenizi sağlar. Bununla birlikte, kabin içi saklama alanları ve bagaj hacmi, böyle büyük bir sedan için küçüktür. Audi'nin standart AWD'si ve iyi ayarlanmış süspansiyonu, aracı yolda tutma konusunda iyi iş çıkarıyor, süspansiyonu, engebeli yolları ve bozuk kaldırımları emmede takdire şayan bir iş çıkarırken, direksiyon öngörülebilir ve keskin. A6 Premium tabanı 19 inç jantlar, tam LED farlar, deri döşeme, elektrikli panoramik sunroof, üç bölgeli klima kontrolleri, ısıtmalı ön koltuklar, doğal kahverengi ahşap kaplamalar, navigasyon, 7 inç dijital gösterge ekranı ve orta alan dokunmatik ekran çifti: 8,8 inçlik bir birim, daha küçük 8,6 inçlik bir birimin üzerine oturur ve en üstteki bilgi-eğlence ve navigasyon sistemlerini ve alttaki klima ve diğer kontrollere ulaşır. Güzel görünüyorlar, fiziksel kontrollerin olmaması herkesi mutlu etmeyebilir.

 

3 | 50
 

 

Audi A7:

Audi A7, yakışıklı stili ve kaliteli iç mekan mobilyalarıyla sağlam bir premium araç. Yine de taban fiyatı, aynı güç aktarma organına sahip bir Audi A6 sedandan 211 bin lira daha pahalı. Bu kadar baştan çıkarıcı bir silüet için bile ağır bir yük. A7'nin fiyatına ve boyutuna sahip bir arabada olması gerektiği gibi, iç mekan birinci sınıf. Malzeme kalitesi ve yapı, baştan sona yüksek bir standartta. A7'nin kabininde, kumandalarında, koltuklarında, ekranlarında ve yüzeylerinde bir kişinin görebileceği veya dokunabileceği neredeyse her şey pahalı geliyor. Ön koltuklar, ideal konumu bulmayı kolaylaştıran çeşitli ayarlamalar sağlar ve sayısız kontrol ve ekranın tümüne kolayca erişilebilir. Arka koltuktaki yolcular geniş bir diz mesafesi bulacaktır, ancak otomobilin eğimli tavanı, daha uzun yolcuların baş mesafesini sınırlar. Bu tavan şeklinin tersi, otomobilin 705 litrelik bagaj alanına, A6 sedan'ın 388 litrelik bagajından ve büyük lüks sedan sınıfındaki en geniş bagaj alanına izin verecek şekilde açılan hatchback'idir. A7'nin güç aktarma sistemi, bugün piyasadaki en güçlü veya çekici olmaktan uzak olsa da, zahmetsiz bir sürüş deneyimi sunma konusunda oldukça yetenekli. Yarı hibrit sistem, start/stop etkinleştirildiğinde motora yardımcı olur ve motor kapatıldığında klima kontrolü ve ses işlevleri gibi özellikler kesintisiz kalır. Hareket halindeyken sistem, turbo gecikmesini azaltmaya yardımcı olur ve hızlanmayı daha doğrusal ve pürüzsüz hale getirir. Otomobilin otomatik şanzımanı motorla iyi uyum sağlıyor.

Standart dört tekerlekten çekiş, ıslak ve kaygan hava koşullarında etkileyici bir çekiş sağlar, ancak aynı zamanda günlük sürüş senaryolarında sağlam viraj alma yeteneğini pekiştirir. 2 tonun üzerinde boş ağırlığa sahip oldukça büyük bir otomobil olmasına rağmen, A7'nin geleneksel yaylı süspansiyonu, gövde yuvarlanmasını ve eğilmesini kontrol altında tutar ve aynı zamanda mükemmel bir sürüş sağlar. Aracın direksiyonu çok iletişimsel değil, ancak tepki ve performans tahmin edilebilir bu boyuttaki bir araçta her ikisi de iyi şeyler. 

 

4 | 50
 

 

BMW2 Gran Coupe:

Bu Gran Coupe BMW için çeşitli seviyelerde bir ilk. Sadece ilk 2 Serisi sedan değil, aynı zamanda BMW'nin İngiliz Mini markasından sağlanan önden çekişli ya da dört tekerlekten çekiş platformunu kullanan ilk BMW otomobili. BMW, bu yeni 2'nin gelecekte markaya bağlı kalacak yeni ve genç alıcıları cezbetmesini umuyor. BMW'nin geleneksel arkadan çekiş düzeninden uzaklaşma mantığı aslında pragmatik bir seçim; ilk BMW'lerine sahip olmak için yeterince istekli olanlar, hangi tekerleklerin sürüldüğünü fark etmeyecek veya umursamayacaktır. Şirket hedeflediği kitlenin kaputun altında ne olduğundan ziyade parmaklarının ucunda ne olduğuyla daha fazla ilgileneceğini biliyor. Gran Coupe'nin içindeki her şey birinci sınıf görünüyor ve hissettiriyor. 10.3 inç dokunmatik bilgi-eğlence ekranı ve tamamen dijital bir gösterge paneli lüks algısını güçlendiriyor. Uzun boylu insanları önde tuttuğunuz sürece iç mekan genellikle iyi. Ön koltuktaki yolcular için bolca yer var ve Gran Coupe, Audi A3 dışında neredeyse tüm emsallerinden daha fazla arka diz mesafesi sunuyor. Ancak eğimli çatı, rakiplerine kıyasla biraz zorda bırakıyor. 427 litrelik bagaj hacmi, sınıfının en cömertlerinden biri. Kağıt üzerinde, BMW 2 Serisi Gran Coupe başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip: Hevesli bir güç aktarma organı, uzun bir kabiliyet listesi ve BMW rozetinin prestiji. Gran Coupe'nin potansiyel alıcıyı duraklatacağı yer, dış tasarımı. BMW'nin genellikle büyük boyutlu tasarım ayrıntıları, bu uzun ve dar makinede biraz garip duruyor. Mercedes'in CLA veya A-Serisi gibi rakiplerinin yanına park ettiğinizde; bir araya getirilmiş, uygun olmayan orantılar ve BMW stil ipuçları daha az rafine hissi uyandırıyor.Bu yüzden baz modellerde BMW 3 ile arasındaki 170 bin liralık fark yeterince ikna edici durmuyor.

 

5 | 50
 

 

BMW3:

2019 için tamamen yeni bir model piyasaya sürüldü ve onunla birlikte 3, canlılığının bir kısmını geri kazanarak, son nesillerin dinamikleri için sert sözler söyleyen eleştirmenleri susturdu. Alçak gövde, kısa çıkıntılar gibi klasik özelliklerin asla modası geçmez. Çift böbrek ızgaraları, şirketin imzası niteliğindeki çift lamba görünümüne sahip daha büyük, daha agresif LED farlarla birleşiyor, ancak eskisinden daha kareler. Arkadan bunun bir BMW olduğunu söylemek zor ama yanlış bir açı yok. Sağlam ve destekleyici sürücü koltuğundan görüş, isteğe bağlı 360 derecelik kameralar olmasa bile mükemmel.

Selefi ile karşılaştırıldığında, 2019 3 serisi toplamda 7.6 cm, tekerlekler arası da 4 cm daha uzun. Arka koltuk neredeyse aynı olsa da, ön yolcular 4 cm daha fazla baş mesafesi ve 2.3 cm ekstra omuz boşluğu elde ediyor. Küçük ama önemli. İç mekan tanıdık bir temanın evrimi: Orta konsola yerleştirilmiş klima, ses kontrolleri ve konsoldaki çeşitli işlevler için daha fazla kısayol düğmesi ile ergonomi birinci sınıf. iDrive bilgi-eğlence sisteminin kullanımı her zamankinden daha kolay (zaten oldukça iyiydi), şimdi dokunmatik ekranla. Arayüz, en yeni akıllı telefonlar gibi çalışır, özelleştirilebilir ana ekranlar ve ne yaptığınızı açıklayan sezgisel menüler. Daha lüks dikişlere, yumuşak deriye ve iyi malzemelere sahip bir Mercedes'e kıyasla sade ve basit . Alt kısımlardaki kaplamalar bir ekonomi sınıfı otomobilde bulacağınız gibi, biraz kaba ve sert hissettiriyor. 

Gaza basıldığında turbodan hafif bir gecikme ve yüksek bir tıslama geliyor, ancak sonraki yarım saniye içinde motor bir tork dalgasıyla çarpıyor. Diğer birçok lüks otomobil, benzer çıkışlara sahip benzer motorlar sunar. Ancak hiçbiri BMW'deki kadar göreve hazır değillerdir. Keskin vites değiştiren 8 vitesli otomatik ve ayarlanabilir sürüş modları ile bir araya gelen 3 serisi, şehir içinde gezinmeyi veya otoyoldan geçmeyi gerçek bir meydan okuma haline getiriyor.

 

6 | 50
 

 

BMW4:

BMW 4 serisinin ikinci neslini bu yıl piyasaya sürdü. 3 ve 4 serisi hala aynı platformu paylaşıyor, ancak yeni 4, farklı stili ve lüks bir Grand Tourer'ın şımarık kişiliği ile kendi yolunda ilerliyor. Şirket, imza niteliğindeki ikiz böbrek ızgarasına büyük ölçekli, dikey bir görünüm kazandırarak statükoyu sarstı. Eleştirmenler onu "tavşan dişli" veya daha kötüsü olarak adlandırdı. Gerisi daha uzun, daha geniş ve daha alçak olan kaslı bir coupe. Daha pahalı 8 serisinden net bir ilham alıyor. İç tasarım, her BMW'den tanıdık gelen tasarım temaları, anahtarlar ve malzemelerle markanın statüsünü koruyor: Lüks ama heyecan verici değil. Neyse ki, kalın destekli, gün boyu konforlu koltuklar ve güvenilir iDrive bilgi-eğlence sisteminin en son sürümü dahil olmak üzere bazı geleneksel BMW temaları son derece iyi çalışıyor. 4 Serisi, BMW'nin en üst düzey modellerinde bulunan hemen hemen her lüks, rahatlık ve sürücü yardımı özelliğine sahip olabilir- bir fiyat karşılığında, adil bir anlaşma. Önden çarpışmadan kaçınma, yaya frenleme ve kör noktalar için monitörler, şeritten ayrılma ve arka çapraz trafik uyarıları dahil olmak üzere gelişmiş sürücü yardımı güvenlik teknolojileri standart. Otomobilin çekişi, dengesi ve çevikliği her koşulda etkileyici. Ancak hardcore BMW hayranlarının sevebileceğinden daha fazla izolasyon ve daha az saflık hissi sunuyor.

 

7 | 50
 

 

BMW5:

BMW 5 lüks, orta boy bir sedan ve her şeye uygun: Stil, hız, teknoloji ve konfor. Birincil rakibi Mercedes-Benz E serisi gibi, 5 serisi de çok az açıklamaya ihtiyaç duyan olağanüstü bir makinedir. Onlarca yıldır standartların taşıyıcısı oldu ve segmentinde lider olmaya devam ediyor. Fiyat, bu arabanın ne kadar hızlı olabileceğinin tek sınırı. 2021 makyajlı 5 serisindeki dış değişiklikler minimum düzeyde. Far muhafazalarının içinde, ana merceğin altında daha kalın, daha belirgin taramalar (aynı zamanda dönüş sinyali görevi görürler) ve üstte mavi renkli vurgular bulunan yeni LED çalışma lambaları bulunur. Adaptif LED farlar nihayet standart. Çift böbrek ızgara daha büyüktür, neyse ki 4 serisi kadar değil. Her bir stop lambası, tüm şekli boyunca siyahla gösterilen daha geniş kırmızı LED şeritleri ile daha fazla L şekline sahiptir. Egzoz uçları daha açılı şekilde yerleştirilmiş. M Sport paketi sipariş etmek, yeni bir arka difüzör ve yeni ön ve arka tamponlarla eskisinden daha taze bir görünüm getiriyor.

248 beygir gücünde bu motor sert iter ve harika bir ses çıkarır - 5 gibi daha büyük, daha ağır bir araba için bile.

İçeride, ana dokunmatik ekran 2 inç daha geniş ve altındaki düğmeler mat siyah yerine parlak siyah. Dikkatin dağılmasını engelleyen ve BMW'nin onlarca yıllık stilini koruyan basit, yüksek kaliteli bir görünüm . Deriler ve ahşaplar için açık kahverengiler özellikle çekicidir. İster dokunmatik ekran, gösterge paneli ve baş üstü ekran için direksiyon kontrolleri, isterse araba camlarını indirebilen sesli asistan olsun, BMW'nin teknolojisi çok sezgisel ve hızlıdır. 4 silindirli 248 beygir gücünde motoru sert iter ve harika bir ses çıkarır.

 

8 | 50
 

 

BMW7:

Mevcut altıncı nesil 7, 2020'de önemli bir yenileme aldı. Artık neredeyse yedi yıllık yaşam döngüsünü tamamlamış BMW, 2021'de küçük değişiklikler yapmakla yetindi. Tüketicilerin en yeniyi, en iyisini istediği rekabetçi kategoride, özellikle yeni Mercedes Benz S serisi ve Audi A8 gibi daha yeni rakiplerle karşılaştırıldığında, 7'nin yaşı kendini gösteriyor. Bu arabaların hiçbiri ucuza gelmiyor ve 7 Serisi de aynı derecede yüksek fiyatlı. 7.40Ld xDrive, 3.6 milyonluk fiyatla başlıyor. BMW'nin 250 beygirlik 4 silindirli 2.0 litrelik dizel motoru, dört tekerlekten çekişin artırılmış kavramasıyla, 0-100 arasını 6.6 saniyeyle açar. 7'nin iç mekanı, geniş bir alan ve gösterişli bir tasarım estetiği sunar. 10,3 inçlik büyük bilgi-eğlence ekranı, BMW'nin kullanıcı dostu iDrive 7.0'ını çalıştırıyor ve sistem, doğru seçeneklerle arka koltuktaki yolculara genişletilebiliyor. Bununla birlikte, dokunmatik ve kadran kontrolleri, BMW'nin tam olarak pişmemiş gibi görünen el hareketlerini "tanıyan" hareketle kontrol özelliği seçeneklerinden çok daha iyi çalışıyor.  

 

9 | 50
 

 

Ford Mustang:

Mustang, 5.0 litrelik V8 ve 2.3 litrelik EcoBoost motorlarıyla giriş yapıyor. EcoBoost Mustang'ler 2019'da V8 modellerinden hemen hemen her türlü trim ve dış detayı aldı. Kaslı tasarımı, 1967 Fastback'e açık bir geri çağrı gibi.Stepne bile harika görünüyor, özellikle parlak siyah. İçeride dört kişilik oturma yeri var, ancak arka koltuklar hala yetişkinler için dar. Ancak ön planda, iyi desteklenmiş sürücü ve yolcu oturma yerleri rahat ve her bakışta iyi bir görüş alanı sunuyor. Süslü bir LCD gösterge, merkezi teknoloji bölümü SYNC-3 kalabalık ve zarif değil, ancak düğmelere erişim yeteneği, dijital menü katmanlarını gözden geçirmekten daha iyi hissettiriyor. Mustang, uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritte kalma uyarısı, otomatik silecekler ve uzun farların yanı sıra otomatik acil frenlemeyi içeren güvenli ve akıllı teknoloji paketiyle geliyor.

 

10 | 50
 

 

Honda Civic:

Onuncu nesil Civic'ler, ileri çarpışma uyarıları ve otomatik acil frenleme, otomatik uzun farlar ve hepsinden önemlisi şerit takip asistanı ve adaptif hız sabitleyiciyle gelir. Civic, kendisini çalıştıran motordan bağımsız olarak canlı ve oynamaya istekli hissettiriyor. Daha güçlü turboşarjlı üniteler, daha fazla güç ve tork ile daha çekici bir deneyim sunar, ancak 1.5 litrelik dört silindirli V-Tech Turbo taban, şehir içi seyir ve otoyol yolculukları için iş görür. Birçok arabanın eğlencesini emen CVT şanzıman bile burada kısmen tolere edilebilmiş. Honda'nın bilgi-eğlence sistemleri genellikle hantal ve kullanımı zor olmakla eleştiriliyor, ancak son yıllarda iyileştirmeler yapıldı. İlaveten Apple CarPlay ve Android Auto Honda'nın yerel kurulumundaki kusurları kapatabilen çok sayıda işlevsellik sunuyor. Ön koltuktaki yolcular 100 cm baş mesafesi ve 107 cm bacak mesafesinin keyfini çıkarırken, arka koltuktaki yolcular 94 cm baş mesafesi ve 95 cm bacak mesafesi görüyor. Kompakt bir otomobil için bu oldukça iyi bir alan. Volkswagen Jetta ve Toyota Corolla'nın çok önünde. Ancak otomobilin eğimli tavanı ve alçak kapı açıklıkları, çocuk koltuklarına binilmesi ve inilmesiyle ilgili sorunlar yaratıyor.


 

11 | 50
 

 

Honda Accord:

Honda, 2021 için Accord'a daha geniş ve zevkli bir krom ızgara ve çeşitli teknik yükseltmelerle yenilenmiş bir ön yüz kazandırdı. Çekici fastback görünümüyle Accord, 192 beygir güç üreten ve sürekli değişken şanzımanla eşleştirilmiş (CVT) 1.5 litrelik dört silindirli bir motorla eşleşiyor. Accord'un şasisi ve süspansiyonu birbiriyle o kadar uyumlu ki, araba zorladığınız için neredeyse mutlu oluyor. Bir spor sedan gibi çıkıyor, frenleme ve direksiyon hem öngörülebilir hem de güven verici. Sürüş sportif olsa da, bozuk zeminde asla gergin veya huzursuz hissettirmiyor. Mazda 6 dışında, bu tür ilgi çekici deneyimler sunan çok fazla aile sedanı yok. Accord, cömert yolcu ve bagaj alanı numaralarıyla desteklenmiş bir ferahlık hissi veriyor. Ancak kapı ceplerine ulaşmak zor, orta konsoldaki saklama alanı da yetersiz olduğundan kabindeki saklama alanı daha az etkileyici. Accord, 2021 için daha önce bir seçenek olan standart 8 inç ekran ve Apple CarPlay/Android Auto'yu karışıma getiren bir bilgi-eğlence güncellemesi aldı. Honda'nın bilgi-eğlence yazılımı geliştirildi ve artık kullanımı hızlı ve sezgisel.

 

12 | 50
 

 

Hyundai Elentra:

2021 Hyundai Elantra kompakt sedan, daha düşük ağırlık merkezi ve daha iyi aerodinamiği ile iyi bir anlaşma sunuyor.Yedinci nesil Elantra, daha iyi stil, sürüş dinamikleri ve yakıt ekonomisi ile rakiplerinin üzerinde duruyor. Dış tasarım bir hareket hissi veriyor ve uçan bir ok ucunu andırıyor. Tasarımcılar, akışkanlık vizyonunu vurgulamak için dar üçgenler ve yontulmuş çizgiler kullanmış. İç mekan doğrusal ve düzenli, ancak ön koltukları tuhaf bir tutma rayı ayırıyor.

Dört yetişkin için bolca alana sahip. Arka diz mesafesindeki 6 cm'lik artış ve her iki oturma sırası için biraz daha fazla omuz boşluğu sayesinde, yolcu kabini bazı küçük SUV'ler kadar büyük. Yine de ön oturma alanı ve kapı ceplerinde daha fazla eşya saklama alanına ihtiyaç var. Kabin rahat olsa da, araba gürültülü, yakıt ekonomisinde ise segmentinin en iyileri arasında-6.4LT/100 km. Yeni Elentra 4,2 inç gösterge ekranı ve 8 inç bilgi-eğlence ekranı ile birlikte geliyor.


 

13 | 50
 

 

Jaguar XE:

XE R-Dynamic S şaşırtıcı derecede yetkin ancak segmentteki alıcılar tarafından sıklıkla gözden kaçırılan arkadan çekişli kompakt bir spor sedan. Kaputun altındaki 300 beygirlik, dört çeker, turboşarjlı dört silindirli motor, alüminyum yoğun gövde mimarisiyle birleşip, virajlı yollarda sürüşü mutlak bir keyife çeviriyor. Daha büyük tekerlekler, agresif dış stil ipuçları ve buna uygun yoğunlaştırılmış bir iç tasarım ve yüksek çözünürlüklü dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ile güzel bir donanıma sahip. Yenilenen XE, şimdiye kadarki en iyi kompakt Jaguar spor sedanı.

 

14 | 50
 

 

Lexus ES:

Hala tasarım riskleri alan bu otomobil üreticisi saygıyı hak ediyor. Lexus'un imzası niteliğindeki eğik tasarım vurguları ve dev kum saati ızgarası, ES'de serinin başka modellerinde olduğundan daha iyi duruyor. Güç aktarma sisteminden bağımsız olarak, tüm ES kaplamaları hoş bir yol adabına sahip. Direksiyon, özellikle gaz tepkisini ve şanzıman vites değiştirme noktalarını keskinleştirirken, direksiyonu sıkılaştıran spor modunda hoş bir ağırlığa sahip. Gövde sert ve duyarlı hissettirir ve yol tutuşu bu sedanın boyutu için harika. Ancak lüks otomobil standartlarına göre çok fazla yol gürültüsü alıyor. 18 inç jantlarla seçildiğinde, otoyol hızlarında telefon görüşmeleriniz için kenara çekmeniz gerektirebilecek kadar yüksek bir ses... Koltuklar son derece rahat, yumuşak dokunuşlu yüzeyler bol ve kontroller kaliteli bir yükseklikte duruyor. Baş üstü ekran, kablosuz şarj, kör nokta monitörleri, üç huzmeli LED farlar ve ısıtmalı ahşap kaplama direksiyon simidi gibi pek çok arzu edilen özelliğin taban kaplamasına eklenmesi kullanıcıları cezbediyor.Cömert bir aktif güvenlik teknolojisi paketine sahip: Yaya algılamalı çarpışma öncesi asistanı, şeritten ayrılma uyarıları ile şeritte kalma asistanı, dur ve kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, trafik levha tanıma ve biraz fazla hevesli otomatik uzun farlara sahip.

 

15 | 50
 

 

Lexus LS:

Alman rakiplerine kıyasla ucuz, uzun dingil mesafeli rafine bir kruvazör. LS sakin bir şekilde fısıltı kadar sessiz ve rahat. 2021 için Lexus önemli bir yükseltme yaptı. Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu 12,3 inç'lik güzel bir dokunmatik bilgi eğlence ekranı geldi. Her bir LS, navigasyon, ısıtmalı ve havalandırmalı elektrikli ön koltuklar, kablosuz şarj, elektrikli açılır tavan ve birinci sınıf bir ses sistemi gibi özelliklerle kutudan çıkıyor. Büyük lüks sedan sınıfında görsel olarak en cüretkar ve sportifi. Audi A8, BMW 7 Serisi veya S-Serisi'nden çok daha keskin görünüyor. Bu görünümü gerçek bir fikir bölücü: Alçak, eğimli bir tavan çizgisi ile dışa dönük. Tüm Lexus modellerinde bulunan devasa kum saati ızgarasıyla, görenler onu sever ya da ondan nefret eder. Şaşırtıcı bir şekilde LS, virajlı yollar için çekici bir ortak. 523 cm uzunluğa ve 2130 kg ağırlığına rağmen sürücüsünü cesaretlendiriyor. Hybrid versiyonu, diğer otomatik 10 vitesli, çift turbolu olanlar kadar keyifli değil. Sürekli değişken otomatik şanzımanıyla(CVT) daha az tatmin edici.

 

16 | 50
 

 

MINI Cooper Clubman:

Bir Mini Cooper isteyen ama o küçük makineye kendini sığdıramayanlar için Mini Clubman cazip bir teklif olabilir. Clubman'in dört kapısı, vagon gövdesi ve yandan menteşeli hatchback formu, onu çok yönlü ve kullanışlı Mini'lerden biri haline getiriyor, neredeyse Countryman crossover kadar büyük ama daha alçak ve daha şık. Temel model formunda bile enerjik ve coşkulu bir performans sergiliyor ve John Cooper Works versiyonu ciddi hız için bir dizi şasi, süspansiyon ve performans geliştirmesi ile geliyor. İçi lüks ve rahat, ancak aynı zamanda pahalı. Clubman, platformunu BMW tabanlı güç aktarma organları ve bilgi-eğlence sistemiyle paylaşıyor. Miniler turnusol testi gibi arabalardır. İnsanlar ya klasik şekillerine ve cesur kişiliklerine aşık olurlar ya da görmezden gelirler. Otomobil, virajlarda sağlam bir şekilde dengeli kalıyor, bu da mühendislik geliştirmelerinin yarış pisti deneyiminden kaynaklandığını açıkça ortaya koyuyor. JCW Clubman, çoklu sürüş modları ve uyarlanabilir süspansiyon sayesinde gündelik günlük kullanım içinda hoş ve uyumlu. Sürüş tarzı tercihleri ​​ne olursa olsun, burası hoş bir yer. Göze çarpan bir dokunmatik ekranlı navigasyon ve bilgi-eğlence sistemine sahip. 8,8 inçlik bilgi-eğlence ekranı kullanışlı ve iyi organize edilmiş. Gösterge paneli hala dikey, ön kısımda boşluk kalıyor ve çoğu otomobil üreticisinin kullandığı düğmeler yerine mekanik anahtarlarla dolu. Anahtarlar, makine ile daha tatmin edici etkileşim sağlıyor ve daha güçlü bir görsele sahip.

 

17 | 50
 

 

Mazda 6:

Mazda 6, dengeli oranlara sahip akıcı stili, iyi donanımı, keskin yol tutuşu ile iyi bir aile sedanı. 2018'de yenilemesinden bu yana önemli ölçüde güncellenmedi, ancak iyi tanımlanmış çizgileri zamansız ve olduğundan daha pahalı gösteriyor. Tüm Mazda 6'lar, uyarlanabilir hız sabitleyici, yaya algılamalı çarpışma önleyici, şeritte kalma asistanı ile şeritten ayrılma uyarıları ve arka çapraz trafik uyarıları ile kör nokta izleme dahil olmak üzere gelişmiş güvenlik teknolojisi ile yüklü olarak gelir. Mazda6'nın gerçek rakipleri Honda Accord, Hyundai Sonata ve Toyota Camry gibi otomobiller. Ancak iç tasarımı rakiplerine kıyasla, malzeme kalitesi ve ergonomik çözümleri açısından Audi ve BMW'lerle daha fazla ortak noktaya sahip. Baz kaplamada bile Mazda'nın iç tasarımı sade ve güzel görünür ve donanım seviyesi yükseldikçe iç mekan malzemeleri daha iyi hale gelir. Tek gerçek kusur, 8 inçlik bilgi-eğlence ünitesinin dokunmatik ekran olmaması. Bunun yerine, konsolda BMW'nin klasik iDrive kontrol cihazına benzeyen döner bir kadran tarafından çalıştırılır. Diğer Mazda'larda olduğu gibi, yeterince iyi çalışıyor ancak özellikle sezgisel değil ve araç hareket halindeyken kullanımı zor. 

 

18 | 50
 

 

Mercedes-Benz A:

Direksiyona geçme zamanı geldiğinde, diğer Benz'lerde zaman geçirmiş herkes bunun bir Mercedes-lite deneyimi olduğunu hemen anlar. İç mekan temas noktalarından ve malzemelerinden bazıları, diğer modellerde bulunanlarla aynı dokunsal rafineliğe sahip değil ve özellikle AMG modeli turboşarjlı motorun gürültüsünü maskeleyemiyor. A Serisi'nde günlük sürüş oldukça tatmin edici ancak daha üst model Mercedes sedanlarıyla aynı konfor seviyesini sağlamaktan uzak. Ancak bu, daha genç alıcı kitlesini hedefleyen bir otomobil ve sürücüler için birçok isteğe bağlı sportif yükseltme var. Sürücülerin, birinci sınıf lüks yolculuklarına başlamalarını sağlamak için sağlam bir standart özellikler listesiyle ayarlanmış. Ambiyansı ayarlamak için panoramik açılır tavan, yağmur algılayan silecekler, çift bölgeli klima kontrolü ve özelleştirilebilir kabin aydınlatması bulunuyor. Standart güvenlik ekipmanı, önden çarpışma uyarılarını, otomatik acil frenlemeyi ve kör nokta izlemeyi içeriyor. C-Serisi sedanın altına yerleşen kompakt bir sedan olan A Serisi,başlangıç ​​fiyatıyla, CLA Coupe ve GLA crossover gibi gruptaki diğer başlangıç noktası araçlarıyla karşılaştırıldığında bile, ürün yelpazesindeki en ulaşılabilir model.

 

19 | 50
 

 

Mercedes-Benz C:

C-Serisi, bir sebepten kompakt boyutlu lüks deneyim için bir ölçüttür. Lüks otomobil alıcılarının değer verdiği hemen hemen her alanda en yüksek notları alır: Teknoloji, güvenlik, stil, performans ve eski tarz Mercedes-Benz sağlamlık deneyiminin soyut hissi. Mercedes-Benz ayrıca bir Coupe ve Cabrio ile yüksek performanslı Mercedes-AMG C63 modelleri dahil olmak üzere birçok farklı C-Serisi varyasyonu yapar. C sedan, maliyetini E-Serisi'ne yaklaştıracak seçeneklerle yüklenebilir ve kendi segmenti için oldukça pahalıdır. Sadece kritik güvenlik, teknoloji ve lüks malzemelerle donatılmış, bir C-Serisi sedan, 1 milyon liradan fazlaya mal olmamalıdır. Pahalı ama diğer premium kompaktların tozunu attırır. Döşeme ve gövde stili ne olursa olsun, C-Serisi'nin iç tasarımı lüks deneyimi tanımlar. Ön konsol ve orta konsol, şirketin spor arabalarından ilham alıyor ve yapı malzemeleri önceki modellerden birkaç derece daha iyi. Genel his, Mercedes'in üst seviye S-Serisi'nde sunduğuna benzediği. Yetişkinler kısa mesafelerde, ön koltuk arkalıklarındaki geniş oyuklar sayesinde yeterli arka diz mesafesine kavuşuyor. Ancak daha uzun yolculuklarda rahatsız edici olabilir. Sürücü ve ön koltukta oturan yolcu 106 cm diz mesafesine sahip.  

 

20 | 50
 

 

Mercedes-Benz CLS:

2004 yılında Mercedes-Benz yeni bir konsept geliştirdi: Gösterişsiz E-Serisi kaplamasını alıp, onu şık, yay şeklinde yeni bir ürüne dönüştürdü. Geleneksel terminolojiyi bariz bir şekilde altüst eden bu model, dört kapılı bir "coupe" olarak adlandırıldı. Ve o günden sonra alçak tavanlı sedanların bir coupe olarak tanımlamasına yol açtı. Üçüncü nesil Mercedes-Benz CLS, yeni nesil hafif hibrit güç aktarma organının öncülüğünde eski halinin dikkat çekici derecede cilalı bir versiyonuna dönüştü. Güçlü aktarma organlarıyla uzun mesafeli konforu ve kaygan, şık duruşunu koruyor. Havalı süspansiyon sistemi, bozuk yollarda otomatik olarak yumuşatarak ve agresif sürüş gerektirdiğinde sıkarak, CLS'nin yol repertuarını önemli ölçüde genişletiyor. Cesur, etkileyici hatları ve kaslı görünümü tercih edenler, muhtemelen CLS'nin ipeksi formunu fazla abartısız bulabilir. Benzer şekilde, direksiyon başında karizmatik, ilgi çekici bir deneyim arayanlar, giriş seviyesi CLS'nin sürüş dinamiklerini fazla yumuşak bulabilirler. Kalp atışlarını hızlandıran sedanlarla karşılaştırıldığında, CLS daha çok hafif bir egzersiz gibi. Daha çok sessiz çalışan, güçlü hızlanma dalgaları veren bir araba.

 

21 | 50
 

 

Mercedes-Benz E:

Markanın en ikonik modeli ve lüks sınıfının standart taşıyıcısı olan Mercedes-Benz E-Serisi'nin son kaplaması, birkaç yıldır piyasada. Ancak stil, güç aktarma organları ve bilgi-eğlence teknolojisindeki değişikliklerle 2021 için kapsamlı bir şekilde güncellendi. E-Serisi sedan kabini geniş, ancak 370 litrelik bagaj biraz küçük. İkna edici derecede lüks ve artık markanın en yeni bilgi-eğlence entegrasyonuna sahip. Açılışı etkileyici: 12,3 inçlik merkezi ekran ve benzer boyutta, ekran tabanlı gösterge paneli, ultra geniş ekran efekti oluşturmak için birleşiyor ve grafikler ve çözünürlük birinci sınıf. Dokunmatik ekranı yönetmek karmaşık geliyorsa ki öyle; yardım edecek cıvıl cıvıl sesli bir asistan var: “Hey, Mercedes ” diyerek onu çağırın, bazı komik yanlış anlamalar kaçınılmaz olsa da işe yarıyor. E-Serisi, ızgarada ortalanmış dev üç köşeli yıldız ile kesinlikle bir Mercedes, ancak segmentinde pek de stil belirleyici değil, ilaveten her zaman pahalı. Alman lüks sedanları, Japon veya Koreli rakiplerinde standart olarak gelen çoğu özellik için genellikle ekstra ücret alıyor ve burada da durum bu. İşe yarar sürücü yardım paketleri ve güvenlik ekstraları ayrıca pek çok ıvır zıvır için epeyce kabarık bir opsiyon listesi söz konusu.

 

22 | 50
 

 

Mercedes-Benz S:

Büyük Benz daha da büyüdü. Artık 515 cm uzunluğunda ve 5 cm daha uzun dingil mesafesiyle geliyor. İsteğe bağlı arka tekerlekleri 4.5 dereceye kadar döndürebilen arka teker yönlendirmesi, sedanın dönüş dairesini önemli ölçüde daraltıyor. Mercedes'in en yeni MBUX (Mercedes Benz Kullanıcı Deneyimi) arayüzü,12.3 inç yapılandırılabilir sürücü ekranını, sinematik olarak keskin çözünürlük ve dokunsal geri bildirime sahip Tesla tarzı, 12.8 inç OLED merkez ekranla birleştiriyor. Artırılmış gerçeklik ile, önünüzdeki yolda "yüzüyor" gibi görünen esrarengiz derecede keskin görsel verilerle her şeyi bilim kurgu seviyesine taşıyor. Önde veya kör noktalarda bulunan arabaların görselleri, şeritten çıktığında kırmızı renge dönen yol çizgileri, yaklaşan dönüşlerle ilgili uyaran mavi yön okları ile sürücüsünü her durumda destekliyor. Merkez OLED ekranında, bir hedefe yaklaşırken bir dizi sokak adresi gerçek zamanlı kamera görüntüsünün üzerinde gezinir. Bu, özellikle geceleri tanımadığınız bir eve, restorana veya işyerine yaklaşırken harika bir numara. S-Serisi, özellikle yetişkinlerden çocuk koltuklarındaki daha kırılgan yolculara kadar herkesi korumak için tasarlanmış, boru şeklindeki kanatları şişiren arka koltuk hava yastıkları (tanıdık yan cam koruyucuları değil, tam hava yastıkları) ile sektörde bir ilk olduğunu iddia ediyor. İsteğe bağlı E-Active Body Control, yandan çarpışmaları daha iyi emmek için Benz'in gövdesini anında 3,1 inç yükseltebilir. Standart Pre-Safe Impulse, yolcuları aracın merkezine doğru ve darbelerden uzaklaştırmak için ön koltukların dış desteklerini şişirir. Mercedes, insan kulağında fiziksel bir tepkiyi tetikleyen ve gürültülü bir çarpışma sırasında kulak zarlarını koruyan özel bir ses frekansı bile yayar. S-Serisi'nin çarpışma yapısı ve aktif güvenlik sistemleri rakipsizdir. Adaptif cruise, otomatik şerit değiştirme ve diğer sürücü yardım teknolojileriyle be sedan otoyollarda neredeyse kendi kendini sürer. Ancak, ızgarası dramatik şekilde sürücü yardımı sensörlerini koruyan bir parça şeffaf plastikle gölgelenir.

 

23 | 50
 

 

Porsche Taycan:

Dört koltuklu Taycan, 2020'de yoğun bir beklentiyle giriş yaptı. Tesla'nın Model S'si ile karşılaştırmalar, Taycan'ın Mission E konsept versiyonunun 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ortaya çıktığı anda başladı ve muhtemelen her iki model de mevcut olduğu sürece devam edecek. Taycan 4s, Porsche'nin mevcut 911 4S'sinden yaklaşık 680 kg daha ağır, 2250 kg. Ancak Taycan'ın büyüsü, ağırlığını ne kadar iyi gizlediğidir. Taycan ile ilgili her şey - direksiyon hissi, yolun nüansları, lastiklerden gelen geri bildirimler - bu arabanın çok daha hafif olduğunu söyler. Taycan'ın hilesi iki vitesli şanzımanı. Elektrikli segmentteki rakipleri tek vitesli bir şanzımana sahip. İkinci bir vites eklemek, daha fazla vitesin benzinle çalışan araçlara sağladığı faydaların aynısını sağlıyor: Yüksek hızlarda daha iyi verimlilik ve düşük hızlarda daha iyi hızlanma. Isıtmalı sekiz yönlü elektrikli koltuklar, zarif 16,8 inç kavisli dijital gösterge paneli, navigasyonlu dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ve kablosuz Apple CarPlay ile kablolu Android Auto, ayrıca 10 hoparlörlü ses sistemi standart geliyor.

 

24 | 50
 

 

Toyota Corolla:

Toyota Corolla, 1960'ların sonlarından bu yana, fiyat-performans açısından giriş seviyesi otomobil alıcılarını büyüledi. Toyota 2021'de de otomobilin güvenlik, dayanıklılık ve uygun fiyata bol miktarda özellik sunma geleneğini canlı tutttu. Ancak bazı eski alışkanlıklar zor ölür: Corolla'nın motoru hala gürültülü, konfor odaklı ve heyecandan uzak.

Daha güçlü dört silindirli motorla bile Corolla'da yaşanacak gerçek bir heyecan yok. 139 beygirlik temel motor ve CVT şanzıman, verimli ancak uysal bir sürüş deneyimi sağlar. Motor, sert hızlanma veya zorlama altında gürültülü ve pürüzlü hale gelir. Corolla'nın bilgi-eğlence sistemi, geçmiş modellere göre çok daha iyi. Ancak yine de rakipleri kadar sezgisel veya pürüzsüz değil. Yine de ekran iyi görünüyor, ön panelin üstüne monte edilmiş ve mat yüzeyiyle kolay görüntüleniyor. Ses seviyesi, radyo ayarı ve klima kontrol düğmeleri için fiziksel kontroller hoş bir ayrıntı.

 

25 | 50
 

 

Volkswagen Golf:

Tıpkı 1970'lere dayanan önceki Golf'ler gibi öngörülebilir, yontulmuş yüzeyleri ve klasik hatchback tasarımıyla rakiplerinin aksine risk almıyor. Volkswagen tutkunları için stil, tanıdık şekillerden oluşan uzun bir serinin yalnızca sonuncusu. 1.4 litrelik motorun güç dağıtımı, başlangıçta biraz yumuşak olsa da sekiz otomatik vites aracılığıyla optimize edilmiş güçlü bir hızlanma ile yanıt verir. Golf'te gördüğünüzü alırsınız, dengeli, pratik ve çekici sürücü dinamikleri belirgindir. Yeterli direksiyon geri bildirimi ve gövde salınımı sunarak virajlarda iyi iş çıkarır. Aslında mantıklı bir makine, sadece motor ve trim seçenekleri fazlasıyla sınırlı. 

 

26 | 50
 

 

Volkswagen Arteon:

Dikkat çekici olsa da bir spor sedandan ziyade bir aile otomobili, Arteon. Sportiflik ve konfor arasında bir çizgide ilerliyor, ancak ikincisine daha fazla eğiliyor. Ayrıca lüks bir araba gibi fiyatlandırılıyor. Bu aslında, Volkswagen'in neden her bir Arteon'a karşılık 6 Passat sattığını açıklayabilir. Döşemeden bağımsız olarak tüm Arteon'lar, önden veya dört tekerlekten çekişli sekiz vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. Hızlanma sessiz ve pürüzsüz. Otomobilin ses yalıtımı, gaza oturduğunuzda gürültüyü dışarıda tutuyor. Arteon, beygir gücü açısından rakipleri Honda Accord'un ve Audi A5 Sportback'in gerisine düşüyor. Lüks malzemelerle sağlam bir şekilde inşa edilmiş olmasına rağmen, Arteon'un iç tasarımı, dışını bu kadar çekici kılan görsel çekicilikten yoksun.

 

27 | 50
 

 

Volvo S60:

S60, sekiz vitesli otomatik şanzıman ile 250 beygir güce sahip 2.0 litrelik dört silindirli bir motor kullanıyor. Motor, küçük bir elektrik motoru ve rejeneratif frenleme yoluyla yeniden şarj edilen 48 voltluk pil ile hafif bir hibrit sistem içerir, ancak S60 tek başına elektrikle çalışamaz. Bunun yerine motor, güçlü, pürüzsüz ve yakıt açısından verimli hızlanma için gerektiğinde benzinli motora yardımcı olur. S60, rakiplerinin çoğundan daha yüksek bir beygir gücüne sahiptir ama sandığınızdan da güçlü hissettirir. Sportif sedan görünümüne rağmen, Audi A4 veya BMW 3 Serisi gibi rakiplerin atletik, piyasa hissine sahip değil. Yine de bu bir şikayet değil. İyi dengelenmiş, otoyola iyi oturan ve çok yumuşak, gösterişli ve büyük bir sedan hissini yaşatıyor. Mevcut tüm Volvo'lar gibi, S60'ın kabini de oldukça şık ve İskandinav sadeliğinin bir modeli. Bu düşünceli minimalizm harika görünüyor, ancak bazı sorunları da beraberinde getiriyor. İnce orta konsol ergonomiktir ve görsel olarak çarpıcıdır, ancak çok fazla küçük eşya saklama alanı sağlamaz. Esas konu, böyle bir aracın hızının saatte 180 kilometreyle sınırlsndırılmasıdır ve bu hoşunuza gitmeyebilir.

 

28 | 50
 

 

Volvo S90:

S90'ın kendine özgü tasarımı ilk bakışta dikkat çekici. Sakin İskandinav aynı derecede zarif ve çok geniş. Standart aktif güvenlik özellikleri, Volvo'nun otomobillerine güvenlik sağlama konusundaki uzun geçmişiyle uyumlu. Dört silindirli motor, rakipleriyle karşılaştırıldığında, çalıştırma sırasında biraz sarsıntı ve titreşim gösteriyor ancak, yaptığı işte oldukça verimli. Standart AWD, direksiyon aracılığıyla önden çekişe göre daha iyi geri bildirim sağlayarak sürücünün otomobil ve yol ile daha iyi iletişim kurmasını sağlıyor. Pürüzsüz ve hızlı tepki veren S90'ın sürüşü rahat. Bir spor sedan kadar belirgin olmasa da virajlarda usta ve düz yollarda parlıyor. S90'ın ön koltukları, hem son derece konforlu hem de son derece destekleyici. Yan destekler, çoğu spor koltuğun aksine daha esnek. Arka koltukta her şey iyi, orta boy bir sedanda nadiren böyle olur. Dingil mesafesine eklenen 10 santimetrelik ekstra uzunluk, arkada, büyük bir alan yaratıyor.

 

29 | 50
 

 

SINIFLARINA GÖRE BİNEK OTOMOBİLLERİN FİYAT-PERFORMANS SIRALAMASI

MARKA/MODEL      
B, C ve Compact C Sınıfı Otomobiller PUAN (100 Üzerinden) Fiyat (Baz model) TL
Hyundai Elentra 78 259,000 Compact C Sınıfı
Honda Accord 77 540,000 C Sınıfı
Honda Civic 76 374,600 Compact C Sınıfı
Volkswagen Golf 74 427,700 Compact C Sınıfı
Toyota Corolla 73 231,000 C Sınıfı
Mercedes-Benz C 72 922,000 C Sınıfı
Mini Cooper Clubman 71 426,000 Compact C Sınıfı
Mercedes-Benz A: 70 505,000 B Sınıfı
Volkswagen Arteon 67 850,000 C Sınıfı
BMW 2 Gran Coupe 65 552,000 C Sınıfı
D Sınıfı Otomobiller      
Mazda 6 72 687,000 D Sınıfı
Volvo S60 72 762,000 D Sınıfı
BMW4 71 848,000 D Sınıfı
BMW 3 70 730,000 D Sınıfı
Audi A6 65 1,234,000 D Sınıfı
Jaguar XE 54 1,272,000 D Sınıfı
E Sınıfı Otomobiller      
BMW5 73 1,001,000 E Sınıfı
Volvo S90 71 1,095,000 E Sınıfı
Mercedes-Benz E 68 1,036,000 E Sınıfı
Lexus ES 65 1,370,000 E Sınıfı
Mercedes-Benz CLS 65 1,903,000 E Sınıfı
Audi A7 61 1,445,000 E Sınıfı
Porsche Taycan 56 1,660,000 E Sınıfı
F ve S Sınıfı Otomobiller      
Mercedes-Benz S 64 4,279,000 S Sınıfı
Ford Mustang 62 2,175,000 F Sınıfı
BMW7 61 3,667,000 F Sınıfı
Lexus LS 61 3,110,000 F Sınıfı