Fransa MB Başkanı'ndan kripto para açıklaması

Yayınlama: 27.06.2022 14:29:00 Güncelleme: 27.06.2022 14:45:23

Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy kripto para birimleri hakkında açıklamalarda bulundu

Fransa MB Başkanı'ndan kripto para açıklaması

Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy, yaptığı açıklamada kripto para piyasasında yaşanan büyük satışların insanları kripto para birimlerinden ziyade merkez bankası dijital para birimlerine daha fazla güvenmesine ittiğini belirtti.

Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) gerçekleştirilen bir oturumda konuşan Villeroy, dünyada yaşanan değişimin mevcut güveni artırmadığını ve bunun kripto para birimlerinin doğasından kaynaklanabileceğini belirtti. Villeroy, sonuç olarak vatandaşların merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) gibi güveni artıran ürünlere uyum sağlamaya çalışabileceğini söyledi. 

Villeroy kripto para birimlerine güvenilemeyeceğini bunun nedeninin ise değerlerinden sorumlu bir varlıkların olmadığını dile getirdi. Bununla birlikte vatandaşların kripto para birimlerine olan güven sorunlarının CBDC’lerin gelişimini hızlandırabileceğini şu sözlerle dile getirdi: 

Son haftalarda kripto para birimlerinde yaşanan olayların ardından insanlar kripto varlıklara olan güveni kaybetti ancak vatandaşlar merkez bankaları dijital para birimlerine daha da güvenmeye başladı. Kriptoların değerinden kimsenin sorumlu olmaması nedeniyle kripto varlıklar evrensel bir değişim aracı olarak kabul edilmemelidir.