G7 ülkeleri, kripto para düzenlemelerini masaya yatıracak

Yayınlama: 18.05.2022 16:27:00 Güncelleme: 18.05.2022 21:50:02

G7 ülkelerinin finans otoriteleri bu hafta kripto para düzenlemelerini ele alacak

G7 ülkeleri, kripto para düzenlemelerini masaya yatıracak
Terra ekosisteminin çöküşünden sonra dünya genelinde kripto paralara yönelik düzenleme gerekliliği yeniden gündeme geldi. 

Kripto tarihine damga vuran bu çöküş sonrası G7 ülkeleri finans otoritelerinin bu hafta düzenlenecek olan toplantıda ağırlıklı olarak kripto varlıkları tartışacağı bilgisi verildi.

Reuters'in haberine göre, Fransa Merkez Bankası Başkanı, Francois Villeroy de Galhau, dün Paris’te düzenlenen piyasa konferansında son yaşanan olayların küresel düzenlemelerin acilen devreye alınması gerektiğini gösterdiğini söyledi. Galhau, açıklamasının devamında bu hafta Almanya’daki G7 toplantısında muhtemelen kripto para düzenlemelerini de ele alacaklarını sözlerine ekledi.

Diğer yandan Terra krizine müdahil olan Güney Kore hükümeti, konuyla yakından ilgilenmeye başladı. Bir hafta gibi kısa bir sürede en büyük 10 kripto paradan ikisi olan LUNA ve UST, hızlı yükselişinden daha hızlı bir şekilde çökerek yatırımcıların milyarlarca dolar zarar etmesine neden oldu. 

Güney Kore’li Yun Chang-Hyun, dinlenmesi için Do Kwon ve ekibinin meclise çağırılmasını teklif eden kişi oldu. Bu gelişmeyle birlikte Güney Kore finans otoriteleri, kripto para borsalarını yakın izlemeye alarak Terra ekosisteminin kripto varlıkları çökerken nasıl bir aksiyon aldıklarını detaylı şekilde inceliyor.

Sabit kripto varlıklarla ilgili tartışmaların sonu yine Tether’e çıkıyor

UST’deki durum itibari para ve varlıklarla desteklenen sabit kripto paraların yeniden sorgulanmasına neden oldu. Kripto para yatırımcıları, sabit kripto para ihraç eden şirketlerin sıkı şekilde denetlenmesi gerektiği görüşü altında birleşiyor. Bu konuda en çok yüklenilen kurum ise geçmiş dönemlerdeki belirsizliklerinden dolayı Tether şirketi.

Yakın zamanda USDT’nin rezervleri hakkında bir soru yönelten CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju’ya cevaben Tether’in CTO’su Paolo Ardoino, geçen haftaki kısa süreli sabitliğin bozulmasına ithafen 7 milyar dolarlık açığı sadece 48 saat içinde kapattıklarını söyledi. 

Paolo Ardoino, daha büyük talepleri de karşılayabilecek likiditeye sahip oldukları konusunda emin konuşurken Tether’in tamamen desteklendiğine vurgu yaptı.