Galata Wind halka arzı için geri sayım başladı!

Yayınlama: 14.04.2021 12:24:00 Güncelleme: 14.04.2021 12:44:48

Galata Wind Enerji CEO'su halka arz öncesi A Para'ya konuştu: Borsadaki en düşük borçlu şirket olacağız

Galata Wind halka arzı için geri sayım başladı!
Borsa İstanbul'da 5.06 TL'lik halka arz fiyatı ile işlem görmeye başlayacak olan Galata Wind'in CEO'su Burak Kuyan, halka arz öncesi açıklamalarda bulundu. Kuyan, "Halka arz fiyatı 5,06 TL'ye göre ek satış hakkı kullanılırsa halka arz büyüklüğümüz 813 milyon TL olacak. İlave ek satış yapma hakkımızı da kullanırsak toplam sermayemizin yüzde 30'unu halka açacağız. 2020 yılında üretimi yüzde 7.40 arttırdık, toplam satışları yüzde 33,8 arttırarak 332 Milyon TL'ye çıkardık. Şirketin net karını yüzde 143 arttırarak 156 milyon TL'ye ulaştırdık. Borsadaki en düşük borçlu şirket olacağız. 2018 yılında döviz borçlarımızı TL'ye döndürdük, borcumuzu her sene azalttık. Hem yatırım hem de temettü potansiyelini arttırdık. Portföyümüzde verimsiz varlığı olmayan bir şirketiz, Yıldız Pazar'da işlem göreceğiz" dedi.

Gazeteci ve yazar Didem Eryar Ünlü'nün moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak Doğan Holding CEO'su Çağlar
Göğüş, Galata Wind Enerji A.Ş. CEO'su Burak Kuyan, Garanti BBVA'nın
Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı ile Finansman ve Sürdürülebilirlik  alanlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin ve Galata Wind'in halka arzında konsorsiyum liderliğini yapan Garanti BBVA Yatırım Genel Müdürü Utku Ergüder katıldı.

Doğan Holding CEO'su Çağlar Göğüş yenilenebilir enerji  şirketlerinin, yakın zamana kadar teknoloji şirketlerinin ekonomide ve  piyasalarda oynadığı rolü üstlenerek yatırımcılar için en cazip  varlıklar haline geleceğini, bunun da yenilenebilir enerji üreten  şirketler için önemli bir avantaj olacağını belirterek şunları söyledi:

DOĞAN HOLDİNG'İN EN KARLI ŞİRKETLERİNDEN BİRİ
"Elektrik üretim segmenti altında faaliyet gösteren şirketimiz Galata Wind'in konsolide mali tablolarımızda ciro büyüklüğü yaklaşık yüzde 3'e  denk geliyor. Fakat kârlılık olarak baktığımızda EBITDA'mızın yüzde 29'una  denk geliyor. Bizim için en değerli, en kârlı ve en çok nakit üreten  şirketlerimizin başında geliyor. Bunun yanında sürdürülebilirlik  konusu da Doğan Holding'in en öncelikli konularından biri. Galata Wind Enerji A.Ş. de bu önceliğin en önemli yansımalarından. Galata Wind'in  portföyü, iş modeli ve verdiği taahütlerle birlikte Türkiye'nin ilk  yeşil halka arzını yapıyor olması iş ve ekonomi dünyasında ayrı bir  önem taşıyor."

 Galata Wind Enerji A.Ş.'nin halka arz yolculuğu hakkında bilgi  veren Galata Wind Enerji CEO'su Burak Kuyan da "Sonsuz kaynaklarla  yenilenebilir enerji üreterek ülkemizin dışa bağımlılığının  azaltılmasına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın 2019-2023  dönemi için 'Daha Fazla Yerli Daha Fazla Yenilenebilir' mottosuyla  belirlediği stratejisine de katkıda bulunuyoruz" dedi. Galata Wind Enerj'nin dünyadaki ve Türkiye'deki enerji dönüşümünün ve genel  anlamda sürdürülebilirliğin bir ortağı olduğunu ifade eden Kuyan,  şunları kaydetti:
"Galata Wind Enerji A.Ş.'nin sürdürülebilir ve  çevre dostu elektrik üretim portföyü, öngörülebilir nakit akış ve  maliyetleri, operasyonel verimliliği, güçlü sermaye yapısı, büyüme  potansiyeli ve Türkiye elektrik sektöründeki elverişli unsurların  yatırımcılar açısından önemli kriterler olduğunu düşünüyoruz. Düşük  borçluluğumuz, güçlü sermaye yapımızla halka arzımızın başta ESG odaklı sorumlu yatırımcılar olmak üzere büyük ilgi göreceğine  inanıyoruz. Galata Wind Enerji A.Ş., halka açık enerji şirketleri  arasında, 2020 yılında %34,92 olarak gerçekleşen Net Borç/Toplam Aktif  oranı ile en düşük borçluluklardan birine sahip bir şirket olacak. Şirketimizin genel kredi sözleşmeleri kapsamında bankalar nezdinde 1,27 milyar TL'lik kredi limiti bulunuyor. Borçluluk konusunu çok ciddi yönetiyoruz, 2020 yılında 10 milyon, 2021 yılında da 100 milyon TL temettü ödedik. Şirketimizin yatırımlarla ve teknolojik  iyileştirmelerle artan performansının temettü dağıtımını da  destekleyen bir unsur olduğunu vurgulamak isterim. Halka arz ile  birlikte daha şeffaf bir yapı ile kurumsal yapımızı daha da  güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu dönüşüme daha fazla paydaşı ortak  edebilmek amacı ile "Türkiye'nin ilk yeşil halka arzını"  gerçekleştirebilecek olmaktan mutluluk duyuyoruz."

Garanti BBVA Yatırım Genel Müdürü Utku Ergüder de halka arzla  ilgili olarak  "Bu yılın henüz dördüncü ayındayız ve 2021'in halka  arzların yılı olarak öne çıkmaya başladığını görüyoruz. Galata Wind Enerji'nin halka arzı, bu yıl gerçekleşecek yedinci, Garanti BBVA
Yatırım olarak bizim de üçüncü arzımız olacak. Aynı zamanda şu ana  kadarki en büyük halka arz niteliğini taşıyor. Türkiye'nin ilk yeşil  halka arzına imza atmaya hazırlanan ekibin bir parçası olmaktan, bu  arzda lider aracı kurum olarak yer almaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Utku Ergüder, "Bu yıl içerisinde gerçekleştirildiğimiz diğer halka  arzlarda borsadan satış ve eşit dağıtım yöntemini tercih etmiş, halka  arz edilen payların geniş tabana yayılmasını sağlamıştık. Galata Wind Enerji halka arzında ise bir ilki gerçekleştireceğiz. Konsorsiyum  aracılığı ile talep toplayacak, bireysel yatırımcılara dağıtımı eşit dağıtım yoluyla yapacağız. Böylece halka arzın hem geniş bir tabana  yayılmasını hem de hisse senetlerini daha uzun süre elde tutan  kurumsal yatırımcıların halka arza katılımını sağlamayı amaçlıyoruz.

Galata Wind Enerji'nin halka arzına yurt dışından da ilgi var. Pazarlama faaliyetlerimiz kapsamında aldığımız  geri dönüşlerle artan farkındalığı ve sürdürülebilir yatırımlara olan ilgiyi test etme fırsatımız oldu. Bu arzdaki başarının şirketleri  çevresel ve sosyal faktörlere daha fazla önem vermeleri konusunda  cesaretlendirmesini temenni ediyorum. Galata Wind Enerji gibi  sürdürülebilir alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin halka arzında  daha fazla yer alarak uzmanlığımızla desteklemek, sermaye  piyasalarımızın gelişimlerine katkı sağlamak adına çalışmalarımızı  sürdüreceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Galata Wind Enerji A.Ş.'nin halka arzı hakkında

Galata Wind Enerji A.Ş.'nin %25'ine karşılık gelen 13.369.787.000  adet payları halka arz edilecek. Ayrıca buna ilave olarak "ek satış"  hakkı kullanımı kapsamında Galata Wind Enerji A.Ş.'nin toplam  sermayesinin yüzde 5'ini temsil eden 2.673.957.000 adet paylarının "ek satışı" yapılabilecek. Bu itibarla ek satış hakkı kullanımı dahil, Galata Wind Enerji A.Ş.'nin toplam sermayesinin %30'unu temsil eden
16.043.744.000 adet payları halka arz olacak. Halka arz fiyatı olarak belirlenen 5,06 TL'ye göre ek satış hakkının tamamının kullanılması  durumunda halka arz büyüklüğü 811.813.446,40 TL olacak.

Galata Wind Enerji A.Ş. Halka Arz Bilgileri

Konsorsiyum Lideri: Garanti BBVA Yatırım
Çıkarılmış Sermaye: 534.791.457,65.-TL
Halka Arz Şekli: Ortak Satışı

Halka Arz Büyüklüğü
Ortak Satışı: 133.697.870.- TL nominal değerli pay
Ek Satış: 26.739.570.- TL nominal değerli pay
Halka Açıklık Oranı: Yüzde 25
Ek Satış Sonrası Halka Açıklık Oranı: Yüzde 30
Halka arz fiyatı: 5,06 TL
Fiyat İstikrarı Süresi: Yok