Getir 7 milyar dolar değerlemeyle yatırım turuna çıkıyor

Yayınlama: 30.04.2021 16:48:00 Güncelleme: 30.04.2021 16:56:02

Getir'in fonlama hedefi 500 milyon dolar ve elde edilecek olan kaynak ABD operasyonu için kullanılacak

Getir 7 milyar dolar değerlemeyle yatırım turuna çıkıyor
Türkiye'nin son dönemdeki en başarılı global operasyonlarından biri olarak kabul edilen Getir, yeni bir piyasa değeri ile yeni bir yatırım turuna çıkıyor. Hedef 500 milyon dolarlık bir fonlama ulaşmak. Bu yatırım turunda Getir için biçilen piayasa değeri ise 7 milyar dolara ulaşmış oluyor.

Getir, Mart ayı sonunda çıktığı ve Sequoia Capital ile Tiger Global tarafından yönetilen yatırım turunda 300 milyon dolarlık fon sağlamış ve değerlemesi 2.6 milyar dolar olmuştu. Getir bu değerleme ile unicorn olmuştu.
Sequoia'nın ortağı Michael Moritz, daha önce kişisel yatırım aracı Crankstart ile Getir'in yatırım turlarına katılmıştı. Daha önceki tura katılan 8 fondan 7 tanesi de bu son tura katılmıştı. Şimdi gözler bu iki tura katılan fonların mevcut değerlemeyle çıkılan yeni yatırım turuna da katılıp katılmayacağı olacak. Eski katılımcıların mevcut değerlemeden de tura katılması durumunda Getir için sonraki yatırım turlarında değerlemenin daha da hızlanması bekleniyor. 

Şirketin ocak ayında aldığı yatırım turuna Crankstart, Base Partners, Revo, Tiger Global, Goodwater Capital, Fiba ve Esas Holding katılmıştı. Şirketin değerlemesi 128 milyon dolarlık yatırım sonrasında 850 milyon dolara ulaşmıştı.  Ayrıca önceki yatırım turunda Getir çalışanlarının talepleri üzerine çalışanlara yatırımcı olma imkanı sunulmuş ve 250’den fazla Getir çalışanı kendi birikimleriyle Getir’e ortak olmuştu.