Gizemli koleksiyoner 101 karatlık pırlantayı kripto ile aldı!

Yayınlama: 12.07.2021 16:33:00 Güncelleme: 12.07.2021 16:43:38

Müzayede evi Sotheby's'in kripto parayı da ödeme olarak kabul edeceğini açıkladığı 101 karatlık pırlanta müzayedesinde gizemli bir alıcı 12.3 milyon dolar ödemeyi taahhüt etti. Ödemeyi ise kripto para ile yapacak

Gizemli koleksiyoner 101 karatlık pırlantayı kripto ile aldı!
Satışın arkasındaki müzayede evi Sotheby's'e göre, 101 karatlık bir elmas, şimdiye kadar kripto para birimi ile satın alınan en pahalı mücevher oldu.

Armut biçimli değerli taş, müzayedecinin geleneksel ödeme şekillerine ek olarak bitcoin ve ethereum tekliflerini kabul ettiğini açıklamasının ardından cuma günü 12.3 milyon dolara eşdeğer olarak satıldı. Sotheby's, satın alma işlemini gerçekleştirmek için iki kripto para biriminden hangisinin kullanıldığını ise açıklamadı.

Basın açıklamasına göre, "Anahtar 10138" olarak adlandırılan elmas, "ismi anonim bir özel koleksiyoncuya" gitti.

Sotheby's'in Asya'daki mücevherlerden sorumlu başkan yardımcısı Wenhao Yu, bir basın açıklamasında, satışın "geleneksel koleksiyoner havuzunun çok ötesinde yeni müşteriler" çektiğini ve kripto para ile ödemelerin "dijitali daha iyi bilen bir nesle" hitap ettiğini ekledi.

Sotheby's'e göre, kendi başına oldukça nadir bulunan taş, şimdiye kadar piyasaya çıkan en büyük ikinci armut biçimli elmas.
Beyaz pırlantalara verilen en yüksek derece olan "D renkli" pırlanta olarak sınıflandırılıyor, yani çıplak gözle renksiz görünüyor. Aynı zamanda dahili ve harici olarak "kusursuz" olduğu doğrulanmış, yani görünür hiçbir kusuru olmadan tamamen temiz olarak nitelendiriliyor. Şimdiye kadar müzayedede sergilenen 100 karatın üzerinde kendi kalitesindeki sadece 10 elmastan biri.

Bu yılın başlarında, Sotheby's ilk kez Bitcoin ve Ethereum aracılığıyla Banksy "Love in the Air" ödeme satışını yapmıştı. Molotof kokteyli gibi bir buket çiçek atan maskeli bir adamı tasvir eden ünlü sanat eseri, sonunda 12.9 milyon dolara satıldı, ancak müzayede evi, alıcının sonunda bir kripto para kullanıp kullanmadığını açıklamadı.

Haziran ayında Christie's, isimsiz bir Keith Haring çalışmasının müzayedesi için bitcoin ve ethereum kabul ettiğini de duyurdu. Başı bilgisayar olan bir figürü betimleyen tablo 4.3 milyon sterline (yaklaşık 6 milyon dolar) satıldı, ancak müzayedeci yine ödeme yöntemini açıklamadı.