Goldman Sachs, yatırımcılarına Bitcoin türev enstrümanları sunmaya başladı

Yayınlama: 07.05.2021 10:03:00 Güncelleme: 07.05.2021 10:06:08

ABD'li kurum Goldman Sachs, yatırımcılarına Bitcoin türev enstrümanları sunmaya başladı. Spot kripto para piyasasında bulunmayan kurum söz konusu enstrümanı herhangi bir duyuru yapmadan yatırımcılarının kullanımına açtı

Goldman Sachs, yatırımcılarına Bitcoin türev enstrümanları sunmaya başladı

Bitcoin'in son dönemdeki yükselişinde önemli etken olan kurumsal ilginin yeni kurumların katılmasıyla etkisini hissettirmeye devam ettiği görülüyor.

Son olarak ABD'li ünlü yatırım kurumu Goldman Sachs da Bitcoin bazlı enstrüman geliştirdi. Kurum yatırımcılarına Bitcoin türev enstrümanları sunmaya başladı. Spot kripto para piyasasında bulunmayan kurum herhangi bir duyuru yapmadan ilgili türev enstrümanları yatırımcıların kullanımına açtı.

Goldman Sachs Asya Pasifik Dijital Varlıklar bölümünden Max Minton, bu alanda kurumsal talebin önemli ölçüde artış kaydettiğini söyleyerek yeni enstrümanla yeni yeni ortaya çıkan nakit bazlı kripto para imkanlarını geliştirme yolunda olduklarını belirtti.

Bu yıl kripto varlıklara bağlı vadeliler konusunda yatırımcılarına destek olmak için bir işlem masasını hayata geçiren Goldman Sachs'ın özel müşterilerine kripto varlıklarla ilgili ilave enstrümanlar sunmaya hazırlandığı da belirtildi.