Grayscale'den SEC'i köşeye sıkıştıracak başvuru: İlk fiziksel Bitcoin ETF'si

Yayınlama: 19.10.2021 17:02:00 Güncelleme: 19.10.2021 17:10:25

Dünyada en çok Bitccoin varlığına sahip fon olan Grayscale Bitcoin Trust'ın bir ETF'ye dönüştürülmesi için başvuruda bulunuldu

Grayscale'den SEC'i köşeye sıkıştıracak başvuru: İlk fiziksel Bitcoin ETF'si
Grayscale Investments ve New York Menkul Kıymetler Borsası, dünyanın en büyük Bitcoin fonunu yatırım fonuna (ETF) dönüştürmek için başvuruda bulundu.
40 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust'ı ETF'ye dönüştürmek istiyor.
SEC, türev tabanlı ürünün piyasaya sürülmesine izin vermiş olsa da, en büyük kripto para birimini doğrudan elinde tutan Grayscale tarafından kullanılan türde bir yapıya henüz izin vermiş değil.
Grayscale'in başvurusu, SEC'in EFT başvurusunu kabullenmesi, reddetmesi veya geciktirmesi gibi bir sürecin de başlangıcı oldu. Grayscale'inn CEO'su Michael Sonnenshein, firmanın onay alır almaz fonu ETF'ye çevirme konusunda yüzde 100 taahhütte bulundu.

Sonnenshein, bugün ilk kez işleme başlayacak olan kripto para ETF'sinin piyasaya sürülmesiyle birlikte fiziksel Bitcoin ETF onayının muhtemelen sadece bir zaman meselesi olduğunu söyledi: “Bitcoin için vadeli işlemler ve spot fiyatlandırma ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olduğu için, piyasada bir Bitcoin vadeli ETF'sine izin verme veya yolu açma ve aynı zamanda bir spot ETF'nin yolunu açma konusunda istekli olduğumuza inanıyoruz” dedi.

Grayscale'e göre GBTC şu anda dünyanın Bitcoin arzının yaklaşık yüzde 3.4'ünü elinde tutuyor.