Hindistan'dan Bitcoin için kötü haber

Yayınlama: 29.11.2021 13:23:00 Güncelleme: 29.11.2021 13:28:40

Hindistan Maliye Bakanı, Bitcoin'in bir para birimi olarak kabul edilmeyeceğini açıkladı

Hindistan'dan Bitcoin için kötü haber
Dünyanın kirpto paraları ne zaman bir para birimi olarak kabulleneceğine ilişkin çokça senaryo var. Kimine göre bu kaçınılmaz, kimine göre ise imkansız. İmkansızlar cephesine bir destek Hindistan'dan geldi. Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, ülkesinde Bitcoin'in bir para birimi olarak kabul edilmeyeceğini açıkladı.
Sitharaman bu açıklamayı, Parlamento'da sorulan bir soruya verdiği yanıt sırasında yaptı. Bakan, hükümetin son yıllarda Hindistan'da Bitcoin işleminin sessizce yükselişinin farkında olup olmadığına yanıt verirken, merkezi hükümetin Hindistan'daki Bitcoin işlemleri hakkında herhangi bir veri toplamadığını söyledi.

Merkezi hükümetin, Parlamentonun Kış oturumu sırasında 'Kripto Para Birimi ve Resmi Dijital Para Birimi Yasası, 2021 Düzenlemesi'ni sunmaya hazır olduğu, tasarının, birkaç istisna dışında ülkedeki tüm özel kripto para birimini yasaklamaya odaklandığı öne sürülüyor. Gelen bilgiler tasarının, kripto para biriminin altında yatan teknolojiyi ve kullanımlarını teşvik etmek için belirli istisnalara izin verdiğini, ayrıca Hindistan Merkez Bankası tarafından çıkarılacak resmi dijital para biriminin oluşturulması için kolaylaştırıcı bir çerçeve oluşturmaya çalıştığını da gösteriyor.

BrokerChooser aracı keşif ve karşılaştırma platformuna göre Hindistan, dünyadaki en yüksek kripto para birimi sahibine sahip. Onu ABD, Rusya ve Nijerya izliyor.