HSBC'den müşterilerine engel: Binance’ye ödeme yaptırmıyor!

Yayınlama: 03.08.2021 15:19:00 Güncelleme: 03.08.2021 15:27:55

HSBC, İngiliz müşterilerinin kredi kartları ile Binance'ye ödeme yapmalarını engelliyor

HSBC'den müşterilerine engel: Binance’ye ödeme yaptırmıyor!

HSBC'nin FCA'nın Binance'nin İngiltere'de faaliyet göstermesine izin  vermemesi sonrasında İngiliz müşterilerinin kredi kartlarını kullanarak kripto para borsası Binance'ye ödeme yapmasını engellemekte olduğunu bildirdi.

Coindesk'in haberine göre HSBC, müşteriler ile temasa geçilerek onlara ikinci bir bildirime kadar Binance'ye ödeme yapmayı durdurmalarını  tavsiye etti.

HSBC bir sözcüsüü açıklamasında, "HSBC UK müşterileri ile temasa geçerek onları etkileyebilecek düzenleme değişiklikleri konusunda bilgi verdik" diye konuştu. Ancak sözcü, spesifik olarak menkul kıymetler veya  kripto borsaları için yorumda bulunamayacağını da vurguladı.

Binance'nin bir sözcüsü de Coindesk'e yaptığı açıklamada, "HSBC'nin kararı bizi hayal kırıklığına uğrattı. Endişelerini gidermek için bir araya  gelmeyi memnuniyetle karşılarız. Yükümlülüklerimize uyumu çok  ciddiye alıyoruz. Tüketicileri koruyacak, inovasyonu cesaretlendirecek  ve sektörümüzü ilerletecek politikaların şekillendirilmesinde regülatörler ile birlikte çalışmaya bağlıyız" dedi.