İçinde 3 bin 800 adet PS4 olan kripto madencilik çiftliğine baskın!

Yayınlama: 16.07.2021 18:51:00 Güncelleme: 16.07.2021 19:01:43

Sony'nin Play Station 4'ünün kripto para madenciliği için denendiği haberlerini yeni duymuştuk ki, Ukrayna polisi tamamen bunlardan oluşan ülkenin en büyük madencilik tesisini bastı

İçinde 3 bin 800 adet PS4 olan kripto madencilik çiftliğine baskın!
Artan madencilik cihazı maliyetleri sonrasında bu işi daha ucuza nasıl yaparız arayışında olan kripto para madencileri, sonunda bu işin bir PS4 ile de yapılacağını fark etmişti. Bu denemelere ilişkin çıkan haberlerden aylar sonra Ukrayna'da polis, eski bir elektrik tesisine baskın düzenledi. İçerideki manzara gerçekten şaşkınlık vericiydi. 3 bin 800 adet Sony Playsation 4, resmen bir kripto para madencilik çiftliğine hizmet ediyordu.

Güney Bug nehri boyunca yer alan Vinnytsia şehrinde, sanayi bölgesinde, bir zamanlar bir elektrik şirketi olan JSC Vinnytsiaoblenergo'ya ait olan terk edilmiş bir depoda bulunan çiftlik için Ukrayna polisinin tanımlaması da dikkat çekici: "Ülkenin gelmiş geçmiş en büyük yeraltı kripto madencilik tesisi!"

3 bin 800 adet PS4'ün yanında tesiste 500 grafik kartı ve 50 işlemci de ele geçirildi.

Üstelik polisin iddiasına göre sorumlular sadece bu yeraltı tesisini kurmakla kalmamış, madencilik için kullanılan elektriği de çalmıştı.

Tahminler ise çalınan elektriğin bedeli ayda 186 bin 200 dolar ile 259 bin 300 dolar arasında. Tesisin kaç aydır faaliyette olduğu henüz bilinmese de kaçak elektrik nedeniyle kaybın en az 1 milyon dolar civarında olduğuna inanılıyor.

Deposu bir yeraltı kripto para madencilik tesisine çevrilen SC Vinnytsiaoblenergo ise yaptığı açıklamada, "Şirketimizin herhangi bir yasa dışı faaliyetle hiçbir ilgisi yoktur. Kripto para madenciliği ekipmanları şirketimizin sahip olduğu tesislerde hiçbir zaman çalıştırılmamıştır. Ayrıca elektrik hırsızlığına dair de hiçbir kanıt yoktur" şeklinde açıklama yaptı.