ING Türkiye’den globale üst düzey transfer

Yayınlama: 16.12.2021 14:58:00 Güncelleme: 16.12.2021 17:50:02

ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Yücel Ölçer, ING Grubu Perakende Bankacılık COO’su olarak atandı

ING Türkiye’den globale üst düzey transfer

ING Türkiye’den yurt dışına üst düzey bir atama gerçekleşti. ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Yücel Ölçer, 1 Ocak 2022 itibariyle ING Grubu Perakende Bankacılık COO’su olarak atandı.

Yücel Ölçer’in yeni görevinden dolayı memnuniyet duyduğunu aktaran ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “ING Türkiye olarak, operasyonel süreçlerimizde dijitalleşmeyi stratejimizin merkezine alarak ve yapay zeka, robot teknolojileri gibi yeni nesil teknolojilerden etkin bir şekilde yararlanarak mükemmel müşteri deneyimi hedefinde oldukça önemli adımlar attık. Türkiye’de sektörde örnek alınan uygulamalarımızla beraber ING Grubu içinde de takdir edilmekten dolayı ayrıca mutluluk duyuyoruz. ING Türkiye, global ve üst düzey roller için yetenek havuzu olmayı sürdürüyor. ING Türkiye ailesinde çok önemli başarılara imza atmış bir liderin daha ING Grubu’nda önemli bir role atanmasından dolayı gurur duyuyorum” diye konuştu. 

YÜCEL ÖLÇER HAKKINDA

Purdue Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği bölümünü tamamladıktan sonra Chicago Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisans programını tamamlayan Yücel Ölçer, iş yaşamına 2001 yılında ABD’de Deloitte Danışmanlık’ta başladı. 2007-2013 yılları arasında McKinsey & Company Türkiye’de yardımcı ortak olarak görev yapan Ölçer, danışmanlık kariyeri boyunca, bankacılık hizmet modellerinin belirlenmesi ve operasyonel dönüşüm gibi alanlarda küresel bankalarda çeşitli sorumluluklar üstlendi.