İnternetin ata kodları NFT olarak satışa çıkıyor

Yayınlama: 16.06.2021 11:13:00 Güncelleme: 16.06.2021 11:23:56

World Wide Web NFT olarak açık artırmada yatırımcılarıyla buluşacak

İnternetin ata kodları NFT olarak satışa çıkıyor

İnterneti bizimle buluşturan World Wide Web NFT olarak satışa çıkıyor. Kripto paraların hayatımızdaki yeri hatırı sayılır bir şekilde ivmelendiği şu günlerde blokzincirlerde depolanan veri birimi NFT de yatırım alışkanlıklarımıza hızlıca adapte oldu.

En son satış rekoru NFT’ye dönüştürülen Doge meme’den gelmişti. Doge meme 4 milyon dolarla en yüksek fiyata satılan meme unvanını almıştı.

NFT’nin kazandığı bu önemli popüleriteye “internetin babası” diyebileceğimiz Tim Berners-Lee’nin sessiz kalacağını düşünmek imkansız olurdu. Tim Berners-Lee 1989'da yazdığı World Wide Web'in orijinal kaynak kodunun, NFT olarak bin dolardan başlayan fiyatla açık artırma usulüyle satışa sunulacağını açıkladı. Açık artırma Sotheby’s tarafından gerçekleştirilecek.

Berners-Lee açık artırmayla ilgili gelen soruları, "Neden bir NFT? Bir bilgisayar bilimcisiyseniz ve uzun yıllar kod yazdıysanız bu çok doğal. Tamamen dijital bir eser üzerine imzamı dijital olarak atma bana doğru geliyor" sözleriyle cevapladı.

Açık artırmada satılacak dosyaların, Berners-Lee tarafından geliştirilen üç dil ve protokolün uygulamalarını içeren 9 bin 555 satır kod içerdiği belirtilirken bunların HTML (Hiper Metin İşaretleme Dili), HTTP (Hiper Metni Aktarım Protokolü) ve URL'ler (Tekdüzen Kaynak Tanımlayıcıları) olduğu aktarıldı.

World Wide Web’in açık artırması, çevrim içi ortamda 23 Haziran’da başlayıp 30 Haziran’da sona erecek.