iPhone 13, Pro ve Pro Max lansmanından canlı yayın- iPhone 13 fiyatı belli oldu!

Yayınlama: 14.09.2021 19:50:00 Güncelleme: 14.09.2021 20:02:48

Apple, amiral gemisi iPhone'un yeni modellerini tanıtıyor. İşte California'daki canlı yayından dikkat çekenler, yeni iPhone'dan görüntüler ve iPhone 13'ün tüm özellikler

iPhone 13, Pro ve Pro Max lansmanından canlı yayın- iPhone 13 fiyatı belli oldu!

Apple, yılın en çok beklenen teknoloji etkinliklerinden biri olan iPhone lansmanına başladı. Paramevzu.com olarak canlı yayından iPhone 13, Pro ve Pro Max yeni özellikleri ve Apple'ın sürprizlerini aktarıyoruz.

Lansman etkinliği California Soul isimli şarkının bir klibiyle başladı.

Apple CEO'su Tim Cook, klibin ardından herkesi selamladı.

Lansman Apple TV + ile başlıyor.

Apple TV +'ın içeriklerinin bu yıl 23 ayrı Emmy adaylığı olduğunu söyleyen Cook'un açıklamalarının hemen ardından bir Apple TV + tanıtımı görüntüye geldi.

iPhone 13 tanıtımı başladı.

iPHONE 13 NEDEN 36 BİN TL OLAMAZ?

İşte iPhone 13'ten ilk kareler:





İŞTE iPHONE 13, MİNİ, PRO VE PRO MAX FİYATLARI
iPhone 13 Mini 699 dolar, iPhone 13 ise 799 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. İlk bakışta en azından bu iki versiyon için geçen hafta sızan fiyatlar şehir efsanesi aşamasında kaldı. Çünkü iddiaya göre iPhone 13 Mini 850 dolar, iPhone 13 ise 973 dolardan çıkacaktı. 
iPhone 13 Pro 999 dolardan satışa çıkacak. iPhone 13 Pro Max başlangıç fiyatı ise 1099 dolar olacak.

Yani geçtiğimiz günlerde sızan astronomik iPhone 13 fiyatları bir efsaneden öteye geçmedi.

iPHONE 13 TÜRKİYE FİYATLARI
Bu bilgilere göre iPhone 13 Mini Türkiye fiyatı vergiler dahil yaklaşık 10 bin 560 TL'den başlayacak. iPhone 13 Türkiye başlangıç fiyatı 12 bin 71 TL civarı, iPhone 13 Pro Türkiye başlangıç fiyatı 15 bin 92 TL ve iPhone 13 Pro Max Türkiye başlangıç fiyatı 16 bin 603 TL olacak.

APPLE iPHONE 13, PRO VE PRO MAX TÜRKİYE FİYATLARINI AÇIKLADI

iPHONE 13 PRO ÖZELLİKLERİ
Apple bunun "en profesyonel tasarım" olduğunu söylüyor ve bu muhtemelen şirketin bir süredir söylediği en Apple şey. 

iPhone 13 Pro dört renk seçeneği ile gelecek: Gümüş, grafit, altın ve "Sierra mavisi".

Apple, iPhone 13 Pro'nun daha büyük bir pile sahip olduğunu ekledi. Ve iPhone 13'ten daha iyi bir GPU içeriyor.

Apple, geçen yıla göre yüzde 25 daha yüksek 1000 nit en yüksek dış mekan parlaklığına sahip yeni bir "Süper Retina XDR ekran" duyurdu. Anında kare hızını değiştirebiliyor, ihtiyacınız olduğunda kare hızını 120Hz'e yükseltebiliyor, ancak gerekmediğinde bunu engelleyebiliyor. Apple, demosunda 10Hz'e düştüğünü gösterdi.

iPhone 13 Pro, iPhone 12 Pro'dan 1.5 saat, iPhone 13 Pro Max ise iPhone 12 Pro Max'ten 2.5 saat daha uzun pil ömrüne sahip olacak.


iPHONE 13 ÖZELLİKLERİ
Yeni cihazın çapraz olarak düzenlenmiş iki arka merceği var. Ayrıca artık mavi, "gece yarısı", "yıldız ışığı" ve ürün kırmızısı ile birlikte pembe renkte geliyor.

Apple, antenlerin geri dönüştürülmüş plastik su şişelerinden yapıldığını söylüyor. Ve %20 daha küçük bir sensör çentiğine sahipler.

Apple, "Açıkçası, rakipler hala çiplerimizi yakalamaya çalışıyor" diyor. Bu yıl iPhone 13, A15 Bionic alıyor. 

İki yüksek performanslı çekirdeğe ve 4 yüksek verimli çekirdeğe sahip 6 çekirdekli bir CPU'ya sahip. Apple, önde gelen rakiplerinden yüzde 50'ye kadar daha hızlı olduğunu söylüyor. Apple ayrıca 4 çekirdekli bir GPU'ya sahip olduğunu söylüyor. Rakiplerinden yüzde 30 daha hızlı grafiklere sahip olduğu iddiasında.

Apple, iPhone 13 ile arka kameralarının ciddi bir şekilde yükseltildiğini söylüyor. Apple, F1.6 diyafram açıklığına sahip 12 megapiksel kameranın yüzde 47 daha fazla ışık alabildiğini söylüyor. 

Ultra geniş kamera, F 2.4 diyafram açıklığına sahip.

iPHONE 13'ÜN ÇARPICI VİDEO ÖZELLİĞİ: SİNEMATİK MOD
Video söz konusu olduğunda, Apple, telefonların bir videoda odak konuları arasında zarif bir şekilde kaydırabileceğiniz profesyonel düzeyde "raf odağına" sahip olmasını sağlayacak "sinematik mod" eklediğini söylüyor. Apple elbette bunu göstermek için bir demo "film" yarattı. 
Apple, ekrana dokunarak veya hatta bir konuya odaklanmayı kilitlemek için basılı tutarak nereye odaklanacağınızı da seçebileceğinizi söyledi. Apple, her şeyin Dolby Vision HDR ile çekildiğini söylüyor, bu da ileri teknoloji video formatları için dikkat çekici bir konuşma.

Apple, Sinematik Modun ana objenin nereye baktığını takip ettiğini, baktıklarında odağı değiştirdiğini ve geriye baktıklarında tekrar odaklandığını söyledi.

Apple, daha hızlı çip, 5G, daha iyi kameralar ve diğer özelliklere rağmen iPhone 13'ün öncekinden daha uzun pil ömrüne sahip olduğunu söylüyor. Apple, bunu yapmanın bir yolu, "5G hızlarına ihtiyaç duyulmadığında" LTE'ye geçmektir. Apple, şirketin A15 Bionic çipinin daha verimli olduğunu söyledi.

Apple ayrıca cihazının internete daha az güvenmesini sağlıyor. Örneğin birçok Siri isteği, sesli asistanın piyasaya sürülmesinden bu yana geçen 10 yıl içinde bir ilk olarak cihazda kalacak.

Apple, fiyatları bu yıl aynı tuttuğunu söyledi. iPhone 13 Mini, başlangıç ​​kapasitesinin iki katı olan 128 GB'a kadar 699 dolardan başlıyor. (Daha önce yalnızca Pro modellerinde bulunan 512 GB'lık bir sürümü de artık almak mümkün.)

YENİ APPLE WATCH 7
Tim Cook Apple Watch ile ilgili yenilikleri paylaşıyor.

İşte Yeni Apple Watch 7 serisinden ilk görüntü:



APPLE WATCH YENİ FİYATLARI

Apple Watch 3: 199 dolardan başlayacak
Apple Watch SE: 279 dolardan başlayacak
Apple Watch 7: 399 dolardan başlayacak

Peki Apple Watch 7'deki yenilikler neler?

Apple Watch 6'dan yüzde 20 ve Apple Watch 3'ten yüzde 50 daha fazla ekran alanıyla daha büyük bir ekrana sahip.

Apple, saatin boyutlarının ise neredeyse hiç değişmediğini söylüyor. Ve yanlarda bir "çevreleme" hissi veren "daha yumuşak, daha yuvarlak köşelere" sahip.

Apple, dokunmayı daha kolay hale getirmek için yazılımdaki düğmeleri yeniden tasarladığını ve ekrana geçen yılki saate göre yüzde 50 daha fazla metin sığdırabileceğini söylüyor.

Apple, en yeni Apple Saatlerinin artık "daha sağlam bir geometriye" sahip "çatlamaya dayanıklı bir ön kristal ekrana" sahip olduğunu söyledi.

Ayrıca IP6X sertifikasına sahip, yani tozlara karşı dayanıklı.

Tabii ki, bir sürü yeni renge, bantlara ve hatta daha hızlı yeni bir şarj cihazına sahip.

iPad gibi Apple Watch'ın da %100 geri dönüştürülmüş alüminyum olduğunu belirtiliyor.

Yine de bu sonbaharın sonuna kadar gelmeyecek.



Cook, iPad işinin geçen yıl yüzde 40 artışla ne kadar güçlü bir şekilde büyüdüğünden bahsederek başlıyor. 

“Bugün, daha da iyi oluyor” diyor.

iPAD MİNİ'DE BÜYÜK GÜNCELLEME
Apple, yeni iPad'in "CPU ve GPU'dan nöral motora kadar çipin her alanında" yüzde 20 daha hızlı olan A13 biyonik çipini içereceğini söylüyor.

Apple'ın iPad ürün tasarımı üst düzey yöneticisi Melody Kuna, en çok satan Chromebook'tan 3 kata kadar ve en çok satan Android tabletten 6 kata kadar daha hızlı olduğunu söylüyor. 

Ayrıca yeni iPad'in daha iyi bir arka ve ön kamera içereceği de açıklandı.

Yeni iPad'in yeni özelliklerinden biri de retina likit ekranın özelliği. Apple'ın açıkladığına göre aynı parmak hareketiyle artık iPad Mini 8.3 inc köşeden köşeye açılabilecek.
iPad Mini'de ana sayfa düğmesi yok ve daha ince kenarlara sahip. Aynı zamanda bir dizi renk seçeneğiyle gelecek. Mor, Pembe, "Yıldız Işığı" ve Uzay Grisi.

Apple, iPad Mini'nin 8,3 inç olduğunu ve gerçek ton, yansıma önleyici kaplama ve 500 nit parlaklık sunduğunu söylüyor.

Aynı zamanda, geçen yılki iPad Air'de olduğu gibi, güç düğmesine yerleşik TouchID'ye sahip.

Apple, yeni iPad Mini'nin CPU performansında yüzde 40'lık bir sıçrama ve GPU'da yüzde 80'lik bir sıçramaya sahip olduğunu söylüyor.

Apple iPad, 2021 için A13 çip, 12 megapiksel kamera, True Tone ekran ile yenileniyor.

Geçen yıl Apple, iPhone'a 5G süper hızlı kablosuz özelliğini tanıttı. Bu yıl, teknolojiyi iPad'lerine ekliyor. Birincisi, Apple'ın saniyede 3.5 gigabit çekebileceğini söylediği iPad Mini ile. Aynı zamanda iPad Pro önceki versiyonları gibi USB alıyor.

APPLE iPAD MİNİ FİYATI 100 DOLAR DAHA PAHALIYA ÇIKIYOR
Apple'ın iPad'leri her zaman portre odaklı cihazlar olmuştur. Öne bakan kamera her zaman portre odaklı cihazın en üstünde olmuştur. Ve hoparlörleri her zaman en altta olmuştur. 

Apple, iPad Mini ile selfie kamerayı yatay yönlendirmenin en üstüne taşıdı ve manzarada da duyulması gereken stereo hoparlörler ekledi. 

Önceki nesil için 399 $ başlangıç ​​fiyatından daha pahalı olan 499 $ 'dan başlayacak





EN ÇOK MERAK EDİLEN KONU: iPHONE 13 KAÇ LİRA OLACAK?

Apple'ın yeni akıllı telefon modeli olan iPhone 13 ile ilgili bugüne kadar yeni özellikler anlamında çok şey yazıldı çizildi. Fakat kuşkusuz en çok tartışılan iddialardan biri, Apple'ın tarihinde ilk kez bir iPhone modelini 1500 bin doların üzerinde fiyatlayacağı iddiası oldu. Bu lansmanda 2 bin dolar civarı bir iPhone 13 çıkıp çıkmayacağı iddiası en merakla beklenen şeylerden biri olacak. 

Saat 19:57 itibariyle Apple'ın etkinlik için açtığı youtube canlı yayınında bulunan kişi sayısı 400 bini aştı.






Dikkat: Sürekli güncellenen sayfa