İran'da sahte sitede Bitcoin dolandırıcılığı

Yayınlama: 08.07.2021 13:11:00 Güncelleme: 08.07.2021 13:14:12

İran’da dolandırıcılar sahte Starlink internet sitesi kurarak, İranlılara Bitcoin ile abonelik sattı

İran'da sahte sitede Bitcoin dolandırıcılığı

İran’da bir grup dolandırıcı, SpaceX'in uydudan internet projesi Starlink için sahte bir internet sitesi kurdu. Bu site, Starlink'in İran'da hizmet vermeye başladığını iddia ediyor, İranlılara yarı fiyatına internet satıyordu. Olayda kaç kişinin dolandırıldığı şimdilik bilinmiyor.

Elon Musk'ın uzay taşımacılık şirketi SpaceX'in uzun zamandır üzerinde çalıştığı uydu üzerinden internet projesi "Starlink", bu kez bir dolandırıcılık olayına alet edildi. İran'da kurdukları bir internet sitesi üzerinden Starlink aboneliği satmaya kalkan dolandırıcılar, ödemeyi de Bitcoin ile kabul ederek gizliliklerini sağlamayı amaçlıyorlardı. Ancak dikkatli tüketicilerin bu durumu fark etmesi, dolandırıcıların foyasını ortaya çıkardı.

"starlinkiran.com" isimli alan adını alarak siteyi kuran bu internet sitesini, Starlink'in orijinal sitesine benzeten dolandırıcılar, Starlink'in uydu ekipmanı için 249 dolar, aylık abonelik ücreti için de 49 dolar istiyorlardı. Ancak bu rakamlar da doğru değildi çünkü konuyla ilgisi olan kişiler, internet kitinin fiyatının 499 dolar, abonelik ücretinin ise aylık 99 dolar olduğunu zaten biliyorlardı. Dolandırıcılar, fiyatı uygun tutarak daha fazla İranlıyı dolandırmak istemişlerdi.