İran'dan yaptırımları kripto para ile delme sinyali

Yayınlama: 21.09.2021 13:18:00 Güncelleme: 21.09.2021 13:24:31

İran Parlamentosu Ekonomi Komisyonu Sözcüsü, "Kripto paralar yaptırımları atlatmanın bir yolu olabilir" dedi

İran'dan yaptırımları kripto para ile delme sinyali
İranlı bir yetkili, İslam cumhuriyetine uygulanan uluslararası yaptırımlarla ilgili sorunların üstesinden gelmek için kripto para birimlerinin kullanılabileceğini öne sürdü.

İran Parlamentosu Ekonomi Komisyonu Sözcüsü Gholamreza Marhaba, “Kripto para fenomenine kayıtsız kalamayız” dedi.

Resmi ISNA haber ajansına göre Marhaba, “Kripto para birimleri aracılığıyla para transferi, yaptırımları atlatmanın ve ekonomi üzerindeki etkilerini hafifletmenin bir yolu olabilir” dedi .

İran Parlamentosu, İran'daki kripto para piyasasının boyutunu ve teknolojinin en iyi nasıl kullanılacağını özetleyen bir raporu tartışıyor. Rapora göre, İran'da günlük yaklaşık 700 bitcoin işlem görüyor.

Aynı şekilde, rapor, dünyadaki 324.000 ile karşılaştırıldığında, İran'da yılda 19.500 bitcoin çıkarıldığını söylüyor. Marhaba, “Kripto para birimlerinin iyi yönetimi, (İran'ın) ekonomisi için fırsatlar yaratabilir” dedi.

İran, Eylül 2018'de bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin madenciliğini yasallaştıran dünyadaki ilk ülkeler arasındaydı.

Ancak Mayıs ayında, dönemin cumhurbaşkanı Hassan Rouhani, ülke çapındaki elektrik kesintilerinin ardından tüm kripto para madenciliğini dört ay süreyle yasakladığını duyurmuştu.