İşe alım sürecinin en çok uzadığı meslekler

Yayınlama: 06.08.2021 16:37:00 Güncelleme: 06.08.2021 16:52:39

Linkedin sektörleri ve yüzbinlerce başvuruyu inceledi ve işe başvurduktan sonra ne kadar sürede şirketten geri dönüş gelir sorununun cevabını aradı

İşe alım sürecinin en çok uzadığı meslekler
Bir iş başvurusu yaptınız. Peki acaba başvurduğunuz şirketten yanıt ne zaman gelecek? Tabii ki iyimser tahminle bir yanıt gelecekse... Linkedin analistleri bu sorunun cevabını araştırdı ve meslek gruplarına ve iş başvurusu kategorilerine göre hangi sektörde işverenlerin olumlu olumsuz gerid dönüş sürelerini çıkardı.

LinkedIn tarafından yapılan yeni bir araştırma, işe alınmanın gerçekten ne kadar sürdüğüne ışık tutuyor. LinkedIn'in Ekonomik Grafik ekibinden araştırmacılar, 15 farklı sektörde hangi işlerin doldurulmasının en uzun zaman aldığını belirlemek için platformlarında Haziran 2020 ile Mart 2021 arasında onaylanmış 400.000 işe alım profilini analiz etti. 

Adayların iş başvurusunda bulunmalarından işe ilk günlerine başlamalarına kadar ortalama 49 gün sürdüğü için mühendislik listenin başında geliyor. Araştırma, finans ve bilgi teknolojisi (BT) alanındaki teknik pozisyonlar, ortalama 48, 46 ve 44 gün süreyle bu listenin devamında yer alıyor. 

Çalışmaya göre, işe alım, genellikle 38, 39 ve 34 gün içinde adayları işe alıp yeni rollere başlayan satış, insan kaynakları ve müşteri hizmetleri de dahil olmak üzere teknik olmayan alanlarda daha hızlı hareket etme eğiliminde. 

Raporu yazan LinkedIn'in Kıdemli Editörü George Anders, boşluğu, mühendislerin ve diğer iş adaylarının işe alım sürecinde tamamlamaları gereken uzun teknik değerlendirme değerlendirmelerine bağlıyor. Anders, “Doğru kişiyi seçtiğinizden emin olmak için üç veya daha fazla görüşmeye ihtiyacınız olabilir” diyor. 

Anders, erken aşamadaki teknoloji şirketlerinin genellikle işleri yavaşlatabilecek düzensiz işe alım süreçlerine sahip olduğunu ekliyor. "Teknoloji sektöründeki adaylar kesinlikle uzun süredir bundan şikayet ediyor" diyor. 

Daha büyük bir şirkette çalışmak için başvuruyorsanız, daha uzun bir süre de bekleyebilirsiniz. 2014'te yapılan bir araştırmaya göre 5000 veya daha fazla çalışanı olan şirketlerin yeni adayları işe almak 58 gün geçirdiğini ortaya koymuştu.