İşte ABD'de çıkması beklenen kripto para düzenlemesi

Yayınlama: 27.09.2021 16:36:00 Güncelleme: 27.09.2021 16:56:05

New York Times, ABD düzenleyici kurumlarının kripto paralarla ilgili yol haritasını ve çıkması beklenen düzenlemeleri yazdı

İşte ABD'de çıkması beklenen kripto para düzenlemesi
Kripto para birimi dijital bir meraktan, değişken ancak geniş çapta benimsenen bir yeniliğe dönüştüğü için yıllarca büyük ölçüde gözardı edilmiş olan bu varlıklar, ABD'li düzenleyici kurumların bir numaralı gündemine oturdu.

Şimdi Hazine Bakanlığı ve diğer kurumlar, daha sıkı bir düzenleme için acil bir başlangıç ​​hedefine doğru ilerliyor: Stablecoin adı verilen hızlı büyüyen ürünlere.

Hazine Bakanlığı tarafından atılması muhtemel ilk adımın, bu sonbaharda tavsiyeler içeren bir rapor yayınlamak olacağı tahmin ediliyor. Görüşmelerde, sektör yöneticileri, lobiciler ve düzenleyiciler, gelecek yıl için taslak düzenlemeler için bir şablon oluşturacak olan bu tavsiyelerde nelerin yer almasını beklediklerinin bir taslağını sundu.

Kurallar, rezervlerin her zaman itfa taleplerini karşılayacak kadar likit olmasını ve bu işlemleri gerçekleştiren yazılım sistemlerinin toplu eşzamanlı işlemlerle karşı karşıya kalındığında çökmeleri ve ciddi yavaşlamaları önleyecek kadar sağlam olmasını zorunlu kılacağını öngörüyor.

Ayrıca, gizliliği ve verileri korumak için güvenlik sistemleri ve tüketici koruma önlemleri oluşturma süreciyle ilgili gereksinimlerin olacağı da tahmin ediliyor. Ayrıca, Hazine Bakanlığı kripto para biriminin kara para aklama ve vergi kaçakçılığı gibi yasa dışı faaliyetlerde kullanılmasını önlemeye yönelik kurallar uygulamaya hazırlanıyor.

Yeni kurallar, kazananlar ve kaybedenler yaratacak, bazı endüstri oyuncuları, diğerlerine göre onları kucaklamak için daha iyi konumlanmış durumda ve kalanlar da iş modellerini uyumlu hale getirmek için değiştirmek zorunda kalabilecek.

Diğer bir seçenek de, birçok düzenleyici endişeyi ele alan stabilcoin ihraççıları için yeni bir tür bankacılık tüzüğü oluşturmak olabilir.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, yetkilerini, menkul kıymetler (ticari senet, tahvil veya para piyasası fonları gibi) tarafından desteklenen rezervleri olan belirli sabit para ihraççılarının, şirketlerin yatırımcılara daha fazla açıklama yapmasını gerektirecek şekilde menkul kıymetler olarak kaydettirmesini talep etmek için kullanabilir.

SEC başkanı Gary Gensler'in belirttiği gibi, ajans 2016 yılında riskli borca ​​dayalı büyük bir fonun çökmesi ve müşteri çekme işlemlerini durdurmak zorunda kalmasından sonra yatırım fonu endüstrisinde tam da bunu yaptı. Senato, Bankacılık Komitesi'ne kripto para biriminin de benzer bir eyleme ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ve kripto işletmeleri ve ticaret grupları, Washington'da kendi adlarına çalışmaları için giderek artan bir şekilde lobicileri ve eski düzenleyicileri işe alıyor.

Temsilcileri yakın zamanda Hazine Departmanı yetkilileriyle görüşen şirketler ve sektör grupları arasında Tether, Circle ve Paxos gibi en iyi stablecoin ihraççıları; Coinbase ve Gemini gibi aynı zamanda sabit para yaratıcısı olan kripto para borsaları; ve BlockFi, Mastercard ve Blockchain Association gibi eski ve yeni finansal hizmetler şirketleri.

Sektör yöneticileri bu oturumlarda, kısmen sabit paralara dayanan kripto para biriminin, bankacılık ve ödeme hizmetlerinin küresel olarak şu anda finansal sisteme sınırlı erişimi olan milyarlarca insana yayılmasına yardımcı olacağını savundu.

Stablecoin'lerin bu vizyonun ayrılmaz bir parçası olduğunu söylüyorlar. 

Endüstri yöneticileri, düzenleyiciler sıkı yeni düzenlemeler yoluyla kriptonun büyümesini ciddi şekilde kısıtlarsa, ABD'nin inovasyonu yurtdışına taşıyacağını, doların önceliğini riske atacağını ve dijital finans vaadini öldüreceğini söylüyor.