İşte Bitcoin fiyatını "760 bin dolara çıkarabilecek" şeyler

Yayınlama: 04.11.2021 11:30:00 Güncelleme: 04.11.2021 11:33:26

ARK Invest CEO'su Cathie Wood, kurumsal yatırımcıların ve gelişmekte olan piyasaların Bitcoin (BTC) fiyatını 760.000 dolara yükseltebileceğini söyledi.

İşte Bitcoin fiyatını "760 bin dolara çıkarabilecek" şeyler
Cathie Wood , Saxo Bank CIO'su Steen Jakobsen ve sermaye stratejileri başkanı Peter Garnry ile yaptığı yeni bir röportajda , Bitcoin'in neden kurumların aradığı yeni varlık sınıfı olduğunu açıklıyor:

“Buradaki getirilerin korelasyonu, diğer herhangi bir varlık tabanına göre çok, çok düşük. Bitcoin ve diğer varlıklar arasındaki en yüksek korelasyon gayrimenkuldür ve bu 0,3'tür.

Bu en yüksek. Diğerlerinin çoğuna bakarsanız, çok düşük korelasyonlar. Kurumsal yatırımcıların aradığı şey bu.”

Wood, özellikle El Salvador'un Eylül ayında bir yasal para olarak Bitcoin'i uygulamaya koymasından sonra, gelişmekte olan piyasaların Bitcoin'i benimsemesinin muhtemel olduğunu söylüyor.

Wood, “Bitcoin, dünyanın şimdiye kadar bildiği ilk özel, küresel, kurallara dayalı para sistemidir. El Salvador'da olanların inanılmaz olduğuna inanıyoruz. Gelişmekte olan pazarların Bitcoin'i kucaklayacağına inanıyoruz. Birçoğunun yozlaşmış rejimleri var ve para otoritelerine güvenmiyorlar. Genel olarak politikacılarına güvenmiyorlar ve bu nedenle gelişen pazarların burada büyük bir kullanım örneği olduğunu düşünüyoruz.” diyor: "Gelişmekte olan pazarlar ve kurumlar dünya çapında dijital varlığı benimserse BTC'nin 700.000 $ artabileceğini söylüyor. Gelişmekte olan pazarlar, 500.000 dolar daha ekleyerek 200.000 dolar ek değer katacaktır.
Tek başına bu kullanım durumu, Çin hariç tüm gelişmekte olan pazarlarda tamamen benimsenirse, fiyatın 200.000 dolar daha arttığını görebiliriz. 

Eğer kurumlar portföylerinin %5'ini küresel olarak [Çin hariç] tahsis edecek olsaydı, bu kullanım durumu, Bitcoin fiyatındaki 60.000 dolara ek olarak tek başına 500.000 dolar daha olurdu.”