Jack Dorsey' nin Square'i açık kaynaklı Bitcoin madenciliği kuracak

Yayınlama: 20.10.2021 12:17:00 Güncelleme: 20.10.2021 12:24:02

Amerikalı Square, bünyesinde açık kaynaklı bir Bitcoin madencilik ağı oluşturmak için teknik çalışmalara başladı. Amaç ise madenciliği daha da merkeziyetsizleştirmek

Jack Dorsey' nin Square'i açık kaynaklı Bitcoin madenciliği kuracak
Jack Dorsey'nin Square'i, açık kaynaklı bir Bitcoin madencilik sistemi kurmayı planlıyor

CEO Jack Dorsey, Square odaklı bir Bitcoin (BTC) madencilik ağı oluşturmak için teknik hazırlıkların başlayacağını söyledi.

Dorsey, Bitcoin ağının daha fazla merkezden uzaklaştırılmasının, Bitcoin madenciliğini kapsamlı bir hale getireceği inancında. Ayrıca Square sistemi, yazılım ve yeniliklerle enerji tüketimini iyileştiren bazı uygulamalar sunmayı da hedefliyor.
 
Dorsey, Bitcoin madenciliğini daha da merkezsizleştirmek için planı bir dizi tweet ile açıkladı: “Square, dünya çapında açık ve işletmeler için özel ağa dayalı bir Bitcoin madenciliği sistemi kurmayı düşünüyor. Bu iş ne kadar merkezi olmazsa Bitcoin ağı o kadar esnek hale gelir. Madencilik herkes için erişilebilir değil. Bitcoin madenciliği, bir teçhizatı bir güç kaynağına takmak kadar kolay olmalıdır. Daha fazla insanı ekonomiye katılmaya ve daha az aracıyla para göndermelerine yardımcı olan dijital para, hedefimize yardımcı oluyor.”