Japon borsası Liquid'ten 74 milyon dolarlık kripto para çalındı

Yayınlama: 19.08.2021 14:19:00 Güncelleme: 19.08.2021 14:26:50

Japonya'nın kripto para borsası Liquid'ten, 74 milyon dolar değerinde Bitcoin , Ethereum ve diğer bazı altcoinlerin çalındığı belirtiliyor

Japon borsası Liquid'ten 74 milyon dolarlık kripto para çalındı
Japonya'da düzenlenmiş bir kripto para borsası olan Liquid, para yatırma ve çekme işlemlerini askıya almaya zorladığını söylediği ihlali doğruladı.

Liquid, alınan para biriminin değerini doğrulamazken, dijital varlık yayını The Block , kripto para soygunun tahmini değerini 74 milyon dolar olarak belirledi.

Japonya merkezli dijital varlık platformu, sistemlerindeki güvenlik ihlalini vurgulamak için 19 Ağustos'ta Twitter'da açıklama yaptı.
Sıcak cüzdanlarından bazılarının tehlikeye girdiğini belirtti ve ekibin kalan varlıkları soğuk adreslere taşıdığına dair güvence verdi.
Başlangıçta şirket, ihlal edilen bu tür dört cüzdan sağladı. Bunlara BTC, ETH ve ERC-20 jetonları, TRX ve TRC-20 jetonları ve XRP dahildi.

Şirket, faillerin ne kadar çalmayı başardığını henüz bildirmese de, tahminler, bu cüzdanlardaki hareketlere dayanarak miktarın 74-90 milyon dolar arasında olduğunu gösteriyor.
Borsa ayrıca, çalınan XRP'nin bölümlerini farklı bir ticaret platformuna yatırdıkları ve BTC'yi bu iki adrese – 12PKkwoFkXp6JtN7roWRA2gSitE6nVDds4 ve 1JW1tcBXp1vZ6KGEirFNSXb5RvZ - çektiklerinden, bilgisayar korsanlarının bazı varlıkları zaten takas ettiğini söyledi .
Bu haber yazılırken, çalınan cüzdan adreslerinden ilki 92 bitcoin'den biraz fazla tutarken, ikincisi - 100 bitcoin'den biraz fazla.
Liquid, fonları dondurmak ve kurtarmak için diğer borsalarla birlikte çalıştığına dair güvence verdi. Bu, platformun saldırıyla ilişkili adresleri zaten kara listeye aldığını doğrulayan KuCoin'in CEO'su tarafından desteklendi.