Japon Merkez Bankası Başkanı'ndan stablecoin açıklaması

Yayınlama: 28.05.2021 14:10:00 Güncelleme: 28.05.2021 14:16:49

Japon Merkez Bankası Başkanı Kuroda'nın Bitcoin için yaptığı negatif açıklamalar kripto parayı yeniden dalgalandırdı. Öte yandan Kuroda'nın stablecoin açıklamaları da dikkat çekti

Japon Merkez Bankası Başkanı'ndan stablecoin açıklaması
Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın kripto paraların oyanklığı ve spekülatif ticareti hakkında yaptığı uyaryla Bitcoin, bu haftaki yükselişinin çoğunu geri verdi.

Dijital para birimi, geçen haftaki sert çöküşüne benzer şekilde, 35.700 $ civarında işlem görmeye başladı ve düşüş yaklaşık yüzde 7'yi buldu. 

Oanda Corp.'ta kıdemli piyasa analist Edward Moya, "Bitcoin'in dalgalanması bu hafta hafifledi, ancak muhtemelen uzun hafta sonunda bu böyle devam etmeyecej" diye yazdı.
Kuroda, verdiği bir röportajda Bitcoin'in "bir çözüm olma ihtimalini zor" olarak nitelendirdi. Öte yandan Kuroda, stablecoin türündeki kripto paraların nakde alternatif olabileceği inancını dile getirdi. 

Daha sert düzenlemelerin yapılması tehdidi, kripto para piyasasının tepesinde Demokles'in kılıcı gibi sallanıp duruyor. Çin ve İran, çok fazla elektrik kullandıkları için Bitcoin madenciliği faaliyetlerini durdurdu ve ABD'li politika yapıcıların, pazarın büyüyen boyutu ve büyük dalgalanmalar göz önüne alındığında finansal denetimi artırabileceği yönünde spekülasyonlar ortaya çıktı. Bu da kripto paralardaki yukarı hareketlerin boyutunu sınırlandırıyor.