Jeep'in global kadrosuna Türkiye'den üst düzey transfer

Yayınlama: 23.06.2022 17:05:00 Güncelleme: 23.06.2022 20:15:02

DS’in Türkiye direktörlüğünü yürüten Berk Mumcu, ABD’li otomotiv devi Jeep’in global kadrosuna transfer oldu

Jeep'in global kadrosuna Türkiye'den üst düzey transfer
2020 yılından beri premium otomotiv markası DS’in Türkiye direktörlüğünü yürüten Berk Mumcu, ABD’li otomotiv devi Jeep’in global kadrosuna transfer oldu. Jeep’in Detroit’teki merkez ofisinde 5 Temmuz 2022 itibariyle göreve başlayacak Mumcu’nun yerine ise otomotiv sektöründe tanınan önemli bir ismin getirilmesi planlanıyor.

Göreve başlamadan önce İstanbul’da tek bir showroom’u bulunan Fransız DS markasını, 2 buçuk senede Türkiye genelinde 6 showroom’u bulunan ve tek modelle yıllık 1.000 adetlere yakın satış gerçekleştiren bir marka haline getiren Mumcu, DS’in yanında Stellantis Türkiye Filo Satış Direktörlüğü ile grup bünyesindeki ikinci el araç platformu Spoticar’ın direktörlüğünü de üstleniyordu.
Türkiye’den ABD’li otomotiv devine üst düzey transfer

Türkiye’de yetişmiş biri olarak dünyanın en önemli otomotiv markalarından Jeep’e gittiği için çok heyecanlı olduğunu belirten Berk Mumcu, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Stellantis Türkiye’de geçirdiğim 2.5 senelik dönem bana 10 yıllık deneyim kazandırdı. Çünkü, birçok şapkam vardı ve bana farklı pencereler açtı. Şimdi tecrübemi globalde yansıtabileceğim. Bir Türk olarak çok gururluyum. Stellantis içerisinde 1 milyonun üzerinde satışı olan bir markaya gidiyor olmam ve global çekirdek ekibinde görev alacak olmam hepimizin gururu” dedi.