JP Morgan analisti: Altcoinlerde büyük çöküş gelebilir

Yayınlama: 12.09.2021 23:10:00 Güncelleme: 12.09.2021 23:23:33

JP Morgan'ın kripto varlık analisti, Solana, Cardano gibi altcoinlerde yaşanan yükselişin sürdürülebilir olmadığını, ardından Mayıs'taki gibi bir çöküş olabileceğini öne sürdü

JP Morgan analisti: Altcoinlerde büyük çöküş gelebilir
JPMorgan'ın dijital varlık uzmanı, altcoinlerdeki son yükselişin sürdürülemez göründüğünü ve Mayıs ayında görülen türden bir kripto çöküşüne yol açabileceğini söyledi.

Cardano (ADA), Solana (SOL) ve diğer tokenler, merkezi olmayan finans (DeFi) ve değiştirilemez tokenlerde (NFT'ler) potansiyel kullanımlar etrafında heyecan arttıkça, son birkaç hafta içinde fiyatlar da sert yükselişler oldu. Çoğu büyük altcoin, kripto piyasası Salı günü sert bir satış ve Cuma günü başka bir yalpalama yaşadıktan sonra bile, ay için keskin bir şekilde yüksek kaldı.

Ancak JPMorgan'da küresel bir pazar stratejisti olan Nikolaos Panigirtzoglou'ya göre, büyük ölçüde tokenlerle ilgili gerçekçi olmayan beklentilerden kaynaklandığı için ralli sürdürülebilir görünmüyor.

Bankanın kripto uzmanı olan Panigirtzoglou, Markets Insider'a geçen hafta "Burada büyük bir soru işareti var" dedi.

Panigirtzoglou'ya göre kripto piyasası, yatırımcıların bazı kazançları realize etmek için yükselen varlıklara akın ettiği bir "erime" aşamasında gibi görünüyor ve böyle bir aşamanın genellikle keskin bir düşüşten önce geldiğini öne sürüyor.

Stratejist, "Mayıs ayında gördüklerimizi tekrarlayabileceğimizi düşünüyorum" diyor. Bahis geçen ayda, dogecoin ve XRP gibi altcoinlerin fiyatlarının fırladığı bir rallinin ardından, bitcoin ve ethereum dahil olmak üzere kripto piyasası sert bir çöküş yaşamıştı.

Benzer şekilde, CoinGecko veri sitesine göre, altcoinler son haftalarda keskin bir şekilde yükseldi ve solana 30 gün içinde Cuma sabahına kadar yüzde 318 arttı. Cardano (ADA) kripto para birimi, aynı dönemde yüzde 29 artarken, XRP yüzde 23 daha yüksekti.

Perakende yatırımcılar, ethereumun hızla büyüyen DeFi ve NFT dünyalarında yaygın olarak kullanılmasına meydan okumasını bekledikleri ağlardaki belirli tokenlere doğru çekildi.

CoinGecko'nun kurucu ortağı ve CEO'su Bobby Ong, bu yönelişin "kesinlikle abartılı" olduğunu söyledi.
Ong, bunu tipik bir 'kripto döngüsü' olarak görüyor: Yatırımcılar önce bitcoin'e yığılıyor, daha sonra bir çöküş insanların piyasadan ayrılmasına ve sonunda tekrar bitcoin satın almaya başlamasına neden olmadan önce daha fazla kazanç arayışında oldukça değişken alternatiflere yöneltiyor. Ki zaten piyasa da bunu BTC dominance ile takip ediyor.

Panigirtzoglou, öncesinde altcoinlerde bir artış olan ve Bitcoin'in değerinin yüzde 80'inden fazlasını kaybetmesiyle sonuçlanan 2018 kripto çöküşüyle ​​bazı benzerlikler gördüğünü iddia ediyor. Yine de, Tesla gibi finansal kurumlar ve büyük şirketler satın aldığı için kripto piyasasının tekrar bu kadar sert bir şekilde çökmesinin muhtemel olmadığını da itiraf ediyor.

Ancak muhalif sesler de var. Kripto borsası Kraken'de Avrupa genel müdürü Curtis Ting, altcoinlerdeki yükselişi kırmızı bayrak olarak görmüyor. Salı günü görülen türde kriptolarda keskin bir satışın "piyasanın kendini sıfırlamasına yardımcı olduğunu" söylüyor.

Ting, “Altcoinlerdeki bir artış, varlık sınıfını çeşitlendirmeye ve nihayetinde bitcoin fiyatına fayda sağlayabilecek bir geri bildirim döngüsü oluşturmaya yardımcı oluyor” diyor.