JP Morgan "kripto para yatırımcısı şirketler" sepeti çıkarıyor

Yayınlama: 10.03.2021 15:29:00 Güncelleme: 07.04.2021 10:16:24

Wall Street'ten kripto paralara doğru akan parayı gören yatırım bankası, rüzgara direnmemeyi tercih etti ve portföyünde kripto para yatırımı bulunan şirketlerden oluşan bir borçlanma aracı tasarladı

JP Morgan "kripto para yatırımcısı şirketler" sepeti çıkarıyor
Wall Street'te Z kuşağının da etkisinin artmasıyla kripto paralara yatırım yapanların sayısının artması, şirketlerin de artık özellikle bitcoine kurumsal yatırımlar yapmaya başlaması, Wall Street'in sembollerinden JP Morgan'ın bu trende ayak uydurmasına neden oldu.

Bir hisse senedi borçlanma senedi hazırlayan JP Morgan, bu borçlanma aracı sepetine kripto para yatırımı olan şirketlerin hisselerini ekleyerek kripto para fiyatlarındaki değişimlere göre hareket eden bir enstrüman çıkarmaya karar verdi. 
Bunu için SEC'e başvuruda bulunan JP Morgan, bu sepetin içerisine ise MicroStrategy, Square, Riot Blockchain, PatPal Holdings ve Nvidia hisselerinin ağırlıkta olduğu 11 şirketin hisselerini dahil etti.
Bu şirketlerden MicroStrategy, çarşamba günkü bitcoin fiyatıyla 4.9 milyar dolar değere ulaşan 90 binden fazla bitcoin yatırımı taşıyor. 
Square'in ise portföyünde 8 binden fazla bitcoin var. 
Riot, kripto madenciliğine odaklanırken, Nvidia'nın teknolojisi bu aktivitede yaygın olarak kullanılıyor.
Sepette, Microstrategy yüzde 20, Square yüzde 18, Riot Blockchain, Nvidia Corporation ve PayPal Holdings ise yüzde 15'er paya sahip.
JPMorgan, ödemelerin şirketlerin performansına dayalı olarak yapılacağını açıkladı. Minimum yatırım ise vade tarihi Mayıs 2022 olmak üzere 1.000 dolar olarak belirlendi.