JP Morgan'dan ilginç anket: Kripto paralar fare zehiri!

Yayınlama: 24.06.2021 09:50:00 Güncelleme: 24.06.2021 09:54:35

JP Morgan'ın kurumsal yatırım firmalarıyla yaptığı ankete göre kripto paralar geçici bir heves olarak görülüyor. Fakat şahsi yatırımları sorulduğunda yatırım yaptığını söyleyenlerin oranı yüzde 40

JP Morgan'dan ilginç anket: Kripto paralar fare zehiri!
JPMorgan tarafından yapılan ankete katılan kurumsal yatırım firmalarının yalnızca yüzde 10'u kripto para ticareti yapıyor ve neredeyse yarısı gelişmekte olan varlık sınıfını "sıçan zehiri" olarak nitelendiriyor veya bunun geçici bir moda olacağını tahmin ediyor.

JPMorgan'ın yaklaşık 1.500 kurumdan yaklaşık 3.000 yatırımcının katıldığı Makro, Kantitatif ve Türevler konferansında gerçekleştirilen ankete göre, yatırım yapmayan firmaların yüzde 80'i kripto para birimlerine yatırım yapmaya veya ticarete başlamayı beklemiyor.

Ancak kişisel yatırımları sorulduğunda, yatırımcıların yüzde 40'ı kripto para birimlerinde aktif olduklarını söyledi.

Salı günü geç saatlerde yayınlanan ankette, yatırımcıların beşte dördü, düzenleyicilerin kirpto para konusunda daha sertleşmesini beklerken, yüzde 95'i kripto dünyasında dolandırıcılığın "biraz veya çok yaygın" olduğuna inanıyor.

Milyarder yatırımcı Warren Buffett geçmişte bitcoin'i "fare zehri karesi" olarak nitelendirdi. JPM anketinde katılımcıların üçte biri bu görüşe katıldı. Diğer yüzde 16'sı ise bunun geçici bir moda olduğunu düşünüyor.